1 week Zuid-Afrika tafelberg

1 week Zuid-Afrika Kaapregio: hotels & tips

Zuid-Afrika is een groot land waar veel te zien en beleven valt. Maar wat als je maar 1 week vakantie hebt? Dan ga je toch gewoon? Eerst lees je best even dit artikel voor 1 week Zuid-Afrika Kaapregio.

Ik organiseer heel graag mijn eigen reizen. Maar soms is het ook leuk als een ander dat eens doet voor mij. Eerder had ik het geluk om via mijn werk een georganiseerde reis te mogen meemaken. Namelijk 1 week Zuid-Afrika Kaapregio. Meer bepaald een dagvlucht heen, 5 volle dagen ter plekke en een nachtvlucht terug. Bijgevolg wil ik jullie graag mijn ervaringen en tips meegeven.

1 week Zuid-Afrika Kaapregio

Vervoer

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vanuit Brussel, Amsterdam en omgeving naar Kaapstad en Johannesburg vliegen.

Wij vlogen met Air France heen op Kaapstad en met KLM terug, ook vanuit Kaapstad.

Met Air France neem je in Brussel-Zuid de TGV naar Charles-de-Gaulle Parijs. Daarna neem je een vlucht naar Kaapstad. Je bagage check je in aan de aparte AF/KLM balie in Brussel-Zuid. Vervolgens haal je die weer op in Kaapstad. Dus kan je in Parijs meteen naar je gate gaan. Erg handig!

Vervolgens check je in Kaapstad bij KLM je bagage in tot Brussel. Waardoor je in Amsterdam ook meteen naar de gate kan gaan. Wij hadden een vlucht van Amsterdam naar Brussel, maar dat stuk kan je ook met de trein doen (Thalys of internationale trein). In dat geval moet je wel je bagage gaan ophalen in Amsterdam. Daarna ook je e-ticket laten zien in ruil voor een treinticket, aan de NS internationale balie.

Op de heenreis vertrek je ’s ochtends vroeg en kom je ’s avonds laat toe in Zuid-Afrika. Op de terugreis vertrek je ’s avonds laat en kom je ’s middags toe in België/Nederland. Bovendien is er slechts 1 uur verschil tussen België/Nederland en Zuid-Afrika. Bijgevolg geen jet lag dus. Erg handig!

Wil je zeker zijn dat je tijdens de nachtvlucht kan slapen, loont het de moeite om in business te vliegen. Voor meer ervaring, kijk dan eens naar mijn artikel over hoe het is om in business te vliegen.

Air France & KLM zijn in ieder geval prima luchtvaartmaatschappijen die zeer betrouwbaar zijn. Ze hebben ook een gigantisch uitgebreide keuze aan reisbestemmingen. Bovendien bieden ze zeer regelmatig interessante promo’s. En ze maken deel uit van de SkyTeam frequent flyer alliantie. Dat is dan weer handig om veel mijlen te sparen.

Een erg nuttig artikel is trouwens alles wat je moet weten over vliegtickets. Lees dat zeker eerst eens!

1 week Zuid-Afrika Kaapregio-2

Verblijf

The Commodore Hotel Capetown is een super hotel met nautisch thema. Het ligt niet ver van de Victoria & Albert Waterfront en heeft zicht op de Tafelberg. 

the commodore hotel kamer
the commodore hotel uitzicht

Het Arniston Spa Hotel is gelegen in een vissersdorpje langs de oceaan. Dankzij deze ligging heb je zo’n mooi uitzicht tijdens je ontbijt.

arniston spa hotel kamer 1 week Zuid-Afrika Kaapregio
arniston spa hotel restaurant

In het Buffelsdrift Game Lodge zijn wij helaas zelf niet gaan logeren. Wij hebben het wel bezocht en het zag er prachtig uit! Hier wil ik zeker terug naartoe.

Deze Lodge is gelegen in Klein Karoo, op de Garden Route. Op 5 uur rijden van Kaapstad.

We werden ook uitgenodigd voor een lunch en ze hadden zelfs een vegan kikkererwten curry.

buffelsdrift game lodge restaurant vegan maaltijd
buffelsdrift game lodge tent 1 week Zuid-Afrika Kaapregio
buffelsdrift game lodge luxury tent 1 week Zuid-Afrika Kaapregio
buffelsdrift game lodge 1 week Zuid-Afrika kaapregio
buffelsdrift game lodge panorama

In Mooiplaas Country Guesthouse heb je een enorm ruime kamer en een onvergetelijk panoramazwembad. Dit hotel ligt bij Oudtshoorn en was vroeger een landhuis. De bijhorende struisvogelboerderij is er nog en kan je ook bezoeken.

mooiplaats country guesthouse kamer
mooiplaas country guesthouse 1 week Zuid-Afrika kaapregio
mooiplaas 1 week Zuid-Afrika kaapregio
panoramazwembad mooiplaas country guesthouse oudtshoorn

Val du Charron ligt in de wijnlanden bij Wellington. De accommodatie is super en de locatie is uniek. Ze hebben 2 restaurants. En natuurlijk ook eigen wijn.

val du charron kamer
val du charron wine and leisure estate
val du charron 1 week Zuid-Afrika kaapregio
val du charron restaurant 1 week Zuid-Afrika Kaapregio

Het Holiday Inn Express Cape Town City Centre is heel wat kleiner en minder impressionant. Maar de uitstekende ligging maakt dat dan weer goed.

Bezienswaardigheden

- voor 1 week Zuid-Afrika Kaapregio

Dé toeristische attractie van Kaapstad is de kabelbaan naar de Tafelberg waar je een fenomenaal uitzicht hebt.

kabelbaan tafelberg
kabelbaan tafelberg uitzicht

Ook een bezoekje waard is Bo-Kaap, de meest kleurrijke wijk van Kaapstad. En Company’s Garden, een park in het centrum van de stad.

Bo-Kaap Kaapstad
Company's Garden Kaapstad

Bij Victoria & Albert’s Waterfront heb je een hoop gezellige restaurants en winkeltjes. De moeite is The Watershed: 150 standjes met lokaal gemaakte producten.

Wij zijn er in La Parada gaan eten en daar hadden ze een lekkere vegan poke bowl. Op restaurant gaan is in Zuid-Afrika trouwens een stuk goedkoper dan bij ons.

Capetown
la parada waterfront

Wij zijn naar de Cango grotten gegaan. Geen must, maar het lag op de weg vlakbij Buffelsdrift Game Lodge. Dus waarom niet even stoppen dan.

De Sarafi Ostrich Farm bij Oudtshoorn was ook de moeite. De vraag is alleen hoe diervriendelijk zo een plek is. Rijden op de struisvogels, zoals vroeger werd gedaan, kan in ieder geval niet meer hier.

Cango grotten
safari ostrich farm

In de Nationale Botanische Tuinen van Kirstenbosch kan je een aangename rustgevende wandeling maken.

De Nationale Botanische Tuinen van Kirstenbosch
Kirstenbosch National Botanical Garden

Bij Boulders Beach kan je een grote pinguïn kolonie bewonderen. Ze zijn wereldberoem. Bijgevolg is dit een zeer toeristische plaats. Maar echt uniek. Neem een muts of dergelijke en zonnebril mee, want hier is gigantisch veel wind.

boulders beach penguins
pinguins boulder beach 1 week Zuid-Afrika Kaapregio

Kaap de Goede Hoop is een absolute must! Woeste rotskliffen en prachtige vergezichten.

kaap de goede hoop vergezicht 1 week Zuid-Afrika Kaapregio
kaap de goede hoop

Vanaf Houtbaai kan je een boottochtje doen om robben te bewonderen.

Besluit van 1 week Zuid-Afrika Kaapregio

Zuid-Afrika is absoluut de moeite om te bezoeken. 1 week Zuid-Afrika Kaapregio kan. Maar als je meer tijd hebt, ga dan langer. 

Ten eerste is de natuur er prachtig. Ten tweede zijn de mensen er de vriendelijkste die ik ooit ontmoet heb! Ik wil in ieder geval graag nog eens terug.

Zoek je andere avonturen buiten Europa, kijk dan eens naar mijn artikel over Hong Kong.

Deze avonturen dateren van maart 2020.

1 week Zuid-Afrika kaapregio

2 gedachten over “1 week Zuid-Afrika Kaapregio: hotels & tips”

  1. Pingback: 10 mooiste plekken in Slovenië | a Vegan Voyage

  2. Pingback: Wat te doen in Hong Kong: top 6 bezienswaardigheden | a Vegan Voyage

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *