camping Le Clos du Rhône zwembad

Camping Le Clos du Rhône: mijn ervaring

Inleiding

Eerder deze maand zijn wij de Camargue in het zuiden van Frankrijk gaan bezoeken. We verbleven daar gedurende 10 nachten op de camping Le Clos du Rhône. Bij deze deel ik graag mijn ervaring.

Waarom Camping Le Clos du Rhône?

We wouden graag op een camping verblijven in de Camargue zelf. Na even zoeken, vonden we 3 campings. Camping Paradis la Brise de Camargue en Camping Les Bois Flottés hebben echter slechts drie sterren. Terwijl Camping Le Clos du Rhône er vier heeft. Ook ligt deze laatste zeer dicht bij het dorpje Saintes-Maries-de-la-Mer. Zelfs op wandel- en fietsafstand. Dat is altijd handig voor boodschappen, restaurants en dergelijke. Deze camping heeft ook wat meer activiteiten te bieden dan de andere twee. Zoals zwembaden, glijbanen, voetbalterrein, pingpongtafel, animatie en een winkeltje.

Camping Le Clos du Rhône staanplaats tent

Camping Le Clos du Rhône: pluspunten

 • Zoals reeds vermeld, ligt deze camping dicht bij het dorpje Saintes-Maries-de-la-Mer. Op ongeveer 2,5 km afstand. Je kan er gemakkelijk te voet naartoe. Op de hele route is er een aangenaam en veilig voetpad dicht bij de zee. Je kan de route ook per fiets afleggen. Er zijn stukken fietspad, maar je moet ook een gedeelte de straat op. Zoals steeds in Frankrijk: opletten geblazen! De camping organiseert zelfs een pendelbus. Die rijdt tijdens de week om 9u, 10u, 12u, 16u, 17u en 18u. Er kunnen maximum 7 personen mee. Ze blijven wel heen & weer rijden tot iedereen de bus heeft kunnen nemen. De pendelbus is zeker handig. Maar eerlijk gezegd gaat het met de fiets veel sneller. Zelfs te voet kan het soms sneller gaan.
 • De ligging! De camping ligt in de Camargue en aan de zee. Wat wil je nog meer?
 • Het weer. Elke dag 25 à 30°C met een licht briesje is ideaal.
 • Je kunt kiezen uit staanplaatsen voor tenten, caravans, mobilhomes, … met of zonder elektriciteit en/of water. Maar ze verhuren ook glamping tenten (die ze Woody noemen) en zeehuisjes (cottages). Wij hadden een staanplaats met elektriciteit en zonder water die prima was. We hadden onze eigen tent mee. En overal op de camping zijn kraantjes te vinden. Maar die Woody tenten en cottages zagen er echt prachtig uit!
 • Een waaier aan activiteiten. Ze voorzien een badje voor peuters, een familiezwembad met jacuzzi, glijbanen en een rustig volwassen zwembad met jacuzzi. Daarnaast voorzien ze tal van (Franstalige) activiteiten in en rond het zwembad. Je kunt er sporten beoefenen zoals voetbal en tafeltennis. Ook hebben ze een spa, maar die bleek dicht te zijn toen wij er waren. Vermoedelijk als gevolg van Corona.
 • De aanwezigheid van een klein winkeltje waar ze dagelijks stokbrood, croissants en chocoladebroodjes verkopen. En een restaurant waar je gerechten zoals pizza ook kan afhalen.
 • Het strand ligt vlakbij in een beschutte baai. Ook op wandelafstand. In de baai ernaast kun je gaan kitesurfen.
Camping Le Clos du Rhône zee

Camping Le Clos du Rhône: minpunten

 • Het sanitair is verouderd en stinkt verschrikkelijk! Daar moeten ze echt dringend wat aan doen. Ten eerste zijn de sanitaire blokken architecturaal slecht gemaakt. Als je als vrouw in de hoofdblok binnen wilt, moet je 1) of via het mannengedeelte 2) of tussen 2 staanplaatsen langs 3) of tussen het gebouw en een struik glijden. Vreemd. Ten tweede lijkt het alsof alle afval van de sanitaire blok bij elkaar wordt gedumpt en ruikt je dat constant op de wc en in de douche. Echt onaangenaam. Ten slotte worden ze niet voldoende schoongemaakt. En zo ja worden ze gesloten en moet je naar de andere blok gaan. Bovendien voorzien ze geen zeep om de handen te wassen. Noch desinfecterende gel. In normale tijden is zoiets al onhygiënisch. Maar tijdens een COVID-19 pandemie vind ik het helemaal ongehoord.
 • De zee was te koud om van te genieten. Zou je niet denken in zo’n kleine baai. Aldus zagen wij weinig mensen in zee. Uiteindelijk zijn wij er zelf ook maar een keer in geweest. 
 • Te weinig wasmachines en drogers. Ze voorzien een wasmachine van 8kg, een van 18kg en een droger van 18kg. Bijgevolg stonden er letterlijk constant mensen te wachten om hun was te doen. Zelfs een keer om vier uur ’s nachts! Wij hadden gelukkig voldoende kledij mee. Je bent gewaarschuwd!
 • Geen wifi. Zogezegd bieden ze wifi aan, maar dat werkte helemaal niet. Het mobiel netwerk ging vaak ook erg traag, maar dat ligt dan weer niet aan de camping zelf. Eerder de ligging. 
 • De camping is erg lawaaierig. Is het niet van de animatie, dan wel van de buren.
camping Le Clos du Rhône strand

Besluit

Samengevat vond ik deze camping zeker de moeite waard. Uiteindelijk is het een prima manier om de Camargue en omgeving te bezoeken op een budgetvriendelijke wijze. Neem eens een kijkje op de website van deze camping voor meer informatie.

Zoek je gelijkaardige informatie? Dan vind je deze artikels vast ook nuttig:

Had je wat aan dit artikel? Aarzel dan niet te delen op social media!

Op Instagram kan je me taggen @a.Vegan.Voyage en hashtaggen #aVeganVoyage.
Op Facebook kan je de tag @aVeganVoyage gebruiken.
En ook op pinterest ben ik aanwezig.

Heb je nog vragen? Laat gerust een reactie achter hieronder. Ik antwoord ze met plezier.

4 gedachten over “Camping Le Clos du Rhône: mijn ervaring”

 1. Pingback: 4 plekken in Frankrijk die je MOET bezoeken | a Vegan Voyage

 2. Pingback: Camargue bezoeken: mijn 5 tips | a Vegan Voyage

 3. Pingback: Vegan kamperen in Camargue | a Vegan Voyage

 4. Pingback: Ervaring met camping Le Médiéval Turckheim - a Vegan Voyage

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *