Yellowstone National Park bezoeken tips

Tips om Yellowstone te bezoeken

Tips om Yellowstone te bezoeken: inleiding.

Zoek jij tips om Yellowstone te bezoeken? Dan ben je op de juiste plaats. Want ik ben er reeds geweest en vertel je er graag alles over.

Yellowstone National Park stond reeds enkele jaren op mijn bucket list. Omwille van de geisers en de prachtige landschappen. Net als de bizons en andere bijzondere dieren.

Als gevolg van het feit dat deze plek ver afgelegen ligt van andere bezienswaardigheden, stelde ik een reis naar Yellowstone steeds uit. Uiteindelijk heb ik deze unieke plek gecombineerd met een cruise vanuit Vancouver. Over deze cruise en andere Disney Cruises had ik reeds een artikel geschreven.

tips om yellowstone te bezoeken cowboyhoeden

1.Vervoer

De meeste mensen vliegen op Salt Lake City (Utah) of Denver (Colorado). Vervolgens gaan ze met de huurwagen naar Yellowstone National Park. Voor deze autorit dien je toch een dag te rekenen. Onderweg kan je een uitgebreide tussenstop maken in een Walmart. Dat deden wij ook. 

Wil je enkel Yellowstone bezoeken en niet te veel met de wagen rijden, vlieg dan op Jackson Hole (Wyoming). Aan de ene kant moet je daarvoor een extra vlucht nemen. Aan de andere kant zit je dan wel meteen in de buurt.

Er zijn enkele georganiseerde reizen naar Yellowstone. Maar die combineren meerdere plaatsen om te bezoeken. Met als gevolg dat je veel onderweg bent en weinig tijd ter plaatse hebt.

Lees zeker ook eens alles wat je moet weten over vliegtickets.

2. Verblijf

Salt Lake City

Op de heenreis verbleven wij in Microtel Inn & Suites vlakbij de luchthaven van Salt Lake City. We wouden na de lange reis namelijk niet meteen gaan rijden. Zo konden we de gratis shuttle nemen en doodmoe in bed ploffen. De volgende ochtend konden we dan uitgerust de auto gaan halen op de luchthaven. Dit is een basishotel, maar prima voor 1 nacht.

tips om yellowstone te bezoeken microtel inn & suites
microtel inn & suites salt lake city tips om yellowstone te bezoeken

Op de terugreis verbleven we in het Sheraton in het centrum van Salt Lake City. Zo konden we de stad zelf nog wat verkennen. Prima hotel.

TIPS OM YELLOWSTONE TE BEZOEKEN sheraton salt lake city
tips om yellowstone te bezoeken salt lake city

Jackson, WY

In Jackson verbleven we in de Anglers Inn. Dit hotel/motel ligt op wandelafstand van het centrum. De ruime kamers hebben een speciale sfeer dankzij het houten meubilair.

anglers inn jackson wyoming
Tips om Yellowstone te bezoeken Anglers Inn

Yellowstone National Park

Het bespaart veel tijd om in het Nationaal Park zelf te verblijven. Evenals een unieke sfeer die er heerst. Als gevolg van de populariteit raad ik aan zo vroeg mogelijk te boeken! Wij hebben op 3 verschillende plaatsen gelogeerd.

Ten eerste Old Faithful Inn.  Onze kamer was oud & slecht geïsoleerd. Bovendien hadden we een gedeelde badkamer op de gang. Vanwege de fantastische locatie is deze Inn wel aan te raden. Alsook de gezellige ‘lodge’ sfeer.

tips om yellowstone te bezoeken old faithful inn
old faithful inn yellowstone national park

Ten tweede in Old Faithful Lodge Cabin. Erg smalle bedden. En wc & douche buiten zoals op een camping. Maar alweer een fenomenale locatie.

old faithful lodge cabin tips om yellowstone te bezoeken
tips om yellowstone te bezoeken eekhoorn

Ten slotte in de Canyon Lodge cabins. Ruime lodges met eigen badkamer. Maar kon de nodige renovaties gebruiken. Ook hier weer: locatie locatie locatie. De bizons liepen zelfs langs de lodges!

tips om yellowstone te bezoeken canyon lodge cabins

3. Geyser Country

Uiteraard bezoek je Yellowstone National Park omwille van de indrukwekkende geisers. In Geyser Country kan je er verschillende vinden. De bekendste is Old Faithful, een geiser die ongeveer elke 90 minuten uitbarst. 

tips om yellowstone te bezoeken old faithful
old faithful tips om yellowstone te bezoeken

Een andere bekende en kleurrijke geiser is de Grand Prismatic Spring. Tegenwoordig kan je via de Fairy Falls Trail genieten van een mooi uitzicht op deze prachtige geiser. Destijds moesten wij nog in de ongerepte natuur, muggen inbegrepen, naar boven klauteren.

Grand Prismatic Spring tips om yellowstone te bezoeken

Yellowstone National Park heeft nog tal van andere geisers. Zoals deze Excelsior Geyser Crater.

excelsior geyser crater yellowstone national park

4. Wandeling met een park ranger

Regelmatig organiseren de Nationale Parken gegidste wandelingen met een park ranger. Meer details vind je op hun officiële website.

Zo ging wij naar Indian Pond. We zagen adembenemende zichten alsook marmotten.

5. Bizons

In Yellowstone kom je regelmatig bizons tegen. Kom niet te dichtbij, want ze kunnen gevaarlijk zijn. En pas ook op onderweg, want ze lopen vaak op straat.

Plaatsen waar je er veel kan spotten: Hayden Valley & Lamar Valley.

Ook herten en beren kan je af en toe spotten.

bizon tips om yellowstone te bezoeken

6. Grand Canyon of the Yellowstone River

Niet dé Grand Canyon. Maar wel de Grand Canyon of the Yellowstone River. En even adembenemend. Bezoek Artist Point, Upper & Lower Falls.

grand canyon of the yellowstone river

7. Grand Teton National Park

Grand Teton National Park ligt vlak onder Yellowstone National Park. Ondanks dat Grand Teton minder bekend is, is een bezoek hier ook absoluut de moeite waard.

Neem nou Mormon Row bijvoorbeeld. 

mormon row grand teton national park
tips om yellowstone te bezoeken mormon row

Net als een wandeling bij Taggart Lake.

tips om yellowstone te bezoeken taggart lake
tips om yellowstone te bezoeken grand teton national park

8. Mammoth Hot Springs

Bezoek de Upper & Lower Terraces. En eventueel het hotel.

9. Jackson Hole, WY

Zoals reeds vermeld kan je vliegen op Jackson Hole. Tevens is deze stad een goeie plaats om te overnachten voor je richting parken gaat. Tot slot kan je ook een kort bezoekje brengen aan dit cowboystadje.

10. Vegan in Yellowstone

Yellowstone National Park is een populaire toeristische bestemming. Bijgevolg evolueert het culinair aanbod ongetwijfeld mee. Toen wij er waren, at ik vegetarisch. Wij aten ’s avonds meestal in een klein restaurant of cafetaria. Ons ontbijt en lunch haalden we in de supermarkt.

De grotere regio daarentegen is nog erg traditioneel en landelijk.

Al met al zou ik er niet op rekenen dat ze overal plantaardige maaltijden hebben. Hieruit volgt dat je best voldoende eigen maaltijden en snacks kunt voorzien uit de supermarkten.

Tips om Yellowstone te bezoeken: besluit.

Yellowstone National Park en Grand Teton National Park bevatten adembenemende natuur. Als je daarvan houdt, is een bezoek zeker een aanrader. Je kan er een korte vakantie van maken of combineren met een andere regio in de Verenigde Staten of Canada.

Had je wat aan dit artikel? Aarzel dan niet te delen op social media!

Op Instagram kan je me taggen @a.Vegan.Voyage en hashtaggen #aVeganVoyage.
Op Facebook kan je de tag @aVeganVoyage gebruiken.
En ook op pinterest ben ik aanwezig.

Heb je nog vragen? Laat gerust een reactie achter hieronder. Ik antwoord ze met plezier.

Deze avonturen dateren uit juni 2014.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *