plitvice panorama

Top 4 bezienswaardigheden in Istrië (Kroatië)

Plan jij binnenkort een vakantie naar Kroatië, dan kan je hier alvast mijn top bezienswaardigheden in Istrië ontdekken.

Poreč

Poreč is een erg toeristisch plaatsje met een groot aantal accomodaties in de regio. Verder is het ook een gezellige plek dat zeker een bezoekje waard is.

Naast een basiliek uit het Byzantijnse rijk is het er aangenaam wandelen door de smalle straatjes en vind je een overvloed aan restaurants. Bovendien is er een grote verscheidenheid aan stranden te vinden.

In Poreč is zelfs een bootverbinding naar Venetië die zo’n 3 uur duurt. Je kunt dus gemakkelijk een dagje op en af gaan. Of meerdere dagen.

Top bezienswaardigheden in Istrië porec
Istrië Porec

Pula

Pula is de grootste stad van Istrië en staat vooral bekend om het prachtige amfitheater. Zelfs een van de best bewaarde amfitheaters ter wereld! Het theater werd in de 1ste eeuw na Christus gebouwd voor wedstrijden met gladiatoren. Als je het museum bezoekt, kun je een deel van de ondergrondse gangen zien, alsook een museum over het maken van olijfolie.

Bezoek je Pula tijdens een warme zomerdag, dan kun je koelte vinden in de Zerostrasse: een ondergronds tunnelsysteem uit de Eerste Wereldoorlog. De gangen leiden naar een centraal punt waar je een kleine tentoonstelling kan bezoeken.

pula Top bezienswaardigheden in Istrië
Istrië pula

Rovinj

Rovinj is een gezellig stadje ten zuiden van Poreč. Je kunt er uren wandelen door de pittoreske straatjes met z’n vele terrasjes en winkeltjes. 

De pastelkleurige gevels in Venetiaanse stijl geven deze plek een romantische en sfeervolle indruk. 

In het midden van het schiereiland vind je bovenaan een barokke kerk.

Top bezienswaardigheden in Istrië kroatie rovinj
rovinj

Plitvice

Het Plitvice Lakes National Park ligt niet in Istrië, het ligt op ongeveer 3 uur rijden van Poreč, maar te prachtig om over te slaan. Je kunt er ook met een tourbus naartoe als je geen auto ter beschikking hebt.

Het park heeft 16 meren en 90 watervallen en staat op het UNESCO werelderfgoedlijst van beschermde natuurgebieden. De meren zijn onderverdeeld in de bovenmeren en de ondermeren. Er zijn bussen en boten voorzien om je te vervoeren. Je kunt in Plitvice kiezen tussen verschillende wandelroutes.

Daarnaast is Plitvice logischerwijs een erg populaire toeristische bestemming. Bijgevolg ga je er best ’s ochtends vroeg al naartoe. Ten slotte ga je toch om te genieten van de rust en de natuur.

Een echte must als je naar Kroatië gaat!

kroatie plitvice
plitvice kroatië
plitvice lake national park
plitvice
Top bezienswaardigheden in Kroatië Plitvice
Top bezienswaardigheden Plitvice

Vegan in Istrië

Vermits wij kampeerden en steeds op de camping kookten, heb ik bijgevolg geen tips voor vegan restaurants. Mijn focus lag toen ook nog op vegetarisme en de enkele keren dat we wel zijn gaan eten, was dit in ieder geval geen probleem. 

Tips voor vegan eten tijdens kamperen volgen later nog.

porec sunset

Zo, dit was mijn top bezienswaardigheden in Istrië. Onze tijd was vrij beperkt daarentegen. Misschien mis je wel iets in dit lijstje?

Zoek je nog meer inspiratie? Kijk dan eens naar mijn 10 mooiste plekken in Slovenië of deze 4 plekken in Frankrijk die je MOET bezoeken.

Deze avonturen dateren van juli 2019.

2 gedachten over “Top 4 bezienswaardigheden in Istrië (Kroatië)”

  1. Pingback: 4 plekken in Frankrijk die je MOET bezoeken | a Vegan Voyage

  2. Pingback: 10 mooiste plekken in Slovenië | a Vegan Voyage

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *