vegan eten in Elzas pretzels

Vegan eten in Elzas

Zoals je reeds kon lezen in mijn blogpost over de mooiste dorpen in de Elzas, was ik daar in augustus. Uiteraard heb ik daar ook vegan gegeten. Zowel in enkele restaurants als op de camping (Le Médiéval Turckheim). Dus ben ik ook naar supermarkten gegaan. Hieronder lees je alles over mijn ervaring met vegan eten in Elzas.

Bakkers

’s Ochtends en vaak ook ’s middags aten we brood van de lokale bakkers in Turckheim. Het stokbrood en de pretzels zijn een aanrader. Ik at daar meestal hummus of donkere chocolade (zonder melk) bij. Alsook eens guacamole of een tomatendip. Dewelke ik allemaal in de supermarkten in de buurt kocht. Waardoor we bij het volgende puntje komen.

Bakker Turckheim camping Elzas

Supermarkten

Op de weg van Turckheim naar Colmar is er een hypermarkt E. Leclerc. Daar kun je echt alles vinden wat je nodig hebt. Zeer dichtbij heb je daar ook een biowinkel NaturéO. Waar ik dan weer tofu en vegan worst voor op de barbecue kocht. Tevens heb je er in de buurt ook de biowinkel Unis Vers Bio, gelijkaardig qua grootte en aanbod.

Verder zijn we ook nog naar een Cora en Super U gegaan en hebben ook een Lidl gezien. Dus keuze genoeg.

vegan eten in Elzas Unis vers Bio Ingersheim Colmar
vegan eten in Elzas supermarkt Ingersheim Colmar
vegan eten in Elzas Naturéo Wintzenheim Colmar
vegan eten in Elzas biowinkel Colmar

Colmar

In Colmar zijn we eens gaan eten in La Cour des Anges. Een typisch restaurant voor de regio. Maar wel met enkele vegetarische en veganistische opties. Zo kon ik genieten van een tarte flambée. Ook gekend als Flammkuchen. Een soort Frans/Duitse pizza die hier een streekgerecht is. Ik koos er de vegan tarte flambée La Potagette. En als nagerecht La Joconde (Frans voor Mona Lisa). Een nagerecht met amandel, siroop en cacao. Erg lekker allemaal.

Verder ben ik ook eens gaan lunchen in Island Poké. Waar ze dus poké bowls maken. Zo kun je er zelf je vegan poké bowl samenstellen. Ook een aanrader. En een welgekomen pauze van al dat brood.

vegan eten in Elzas nagerecht
Island Poké Colmar
vegan eten in Elzas Island Poké bowl

Turckheim

In Turckheim zijn wij gaat eten in Auberge du Veilleur, gelegen naast de Porte de France. Waar je meestal binnenkomt als je naar het dorpje gaat. Auberge du Veilleur is een typisch Elzasser restaurant. Al gaan ze mee met hun tijd. Want ze voorzien een vegetarisch slaatje en een veganistische burger met frieten. Dat beviel me prima. Vooral de compote van ui was erg lekker.

Auberge du Veilleur Turckheim
vegan burger Auberge du Veilleur Turckheim

Equisheim

In Eguisheim kwamen we Tasty Veggies tegen. Een vegetarische broodjeszaak waar ze ook vegan opties hebben. Al hadden we toen net geen honger, het zag er wel goed uit. Alsook populair.

Tasty Veggies Eguisheim

Nog meer vegan eten in Elzas?

Verder zijn er nog meer mogelijkheden voor vegan eten in Elzas.

Te beginnen met Colmar. Zo kun je in de Marché Couvert gaan eten in Cuit Lu Cru. Een vegetarisch restaurant met vegan opties. Geopend voor de lunch. Het paste helaas niet in onze planning om daar te gaan eten. De Marché Couvert is dicht bij La Petite Venise gelegen. Een must om te bezoeken! Verder was ik ook graag in Tabula Rasa gaan eten, een populair vegan restaurant. Maar die was helaas de hele week dicht wegens een COVID besmetting. En Le Bar à Jus leek me ook wel een bezoekje waard voor een snelle hap.

Daarnaast is er de foodtruck Sur Un Nuage in Kaiserberg waar je een vegan pannenkoek kunt kopen. In Selestat is er l’Acoustic, een vegetarisch restaurant met vegan opties. En wie vegan wijn zoekt, kan terecht in Bléger, tussen Ribeauvillé en Selestat.

Vegat eten in Elzas Marché Couvert Cuit lu Cru
Colmar Marché Couvert Petite Venise

Besluit

Desondanks het feit dat er traditioneel veel vlees, melk en eieren geconsumeerd wordt in deze regio, vind je alsmaar meer vegan opties. En kun je er lekker eten.

Zoek je gelijkaardige informatie? Dan vind je deze artikels vast ook nuttig:

Had je wat aan dit artikel? Aarzel dan niet te delen op social media!

Op Instagram kan je me taggen @a.Vegan.Voyage en hashtaggen #aVeganVoyage.
Op Facebook kan je de tag @aVeganVoyage gebruiken.
En ook op pinterest ben ik aanwezig.

Heb je nog vragen? Laat gerust een reactie achter hieronder. Ik antwoord ze met plezier.

2 gedachten over “Vegan eten in Elzas”

  1. Pingback: Ervaring met camping Le Médiéval Turckheim - a Vegan Voyage

  2. Pingback: Vegan restaurants in Loire - a Vegan Voyage

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *