Vegan eten in Portimão Algarve Armazém Integral

Vegan eten in Portimão (Algarve)

Vegan eten in de Algarve: Portimão

Zoals je reeds kon lezen in mijn blogpost over Lagos, zijn er wel opties voor plantaardige voeding in de Algarve. Zo kun je ook vegan eten in Portimão

Portimão is een stad gelegen tussen Lagos en Lagoa. Ik wou de Seven Hanging Valley Trail gaan wandelen en reisde zonder wagen. Vandaar dat ik in deze stad wou verblijven. Meer daarover in een volgende blogpost.

Portimão is een grotere stad dan Lagos, maar naar mijn idee iets minder toeristisch. De historische stadskern ligt op 2,5 à 3 km van het strand. Hoewel dit goed te voet te doen is, kun je ook het stadsbusje nemen. Zodoende kun je je voeten sparen voor mooiere wandelingen.

Welke vegan opties heb ik in dit stadje uitgetest?

1. Armazém Integral

Laten we meteen bij de top beginnen. Armazém Integral is een kleine bio & zero waste winkel in het centrum gelegen. Ook serveren ze vegan ontbijt en lunch op hun gezellig, schattig en rustig terrasje. De menukaart is enkel Portugees, maar ze doen hun uiterste best om te vertalen naar het Engels. 

Ik at er het gerecht van de dag: no fish. Namelijk tofuvingers met zeewier, rijst in tomatensaus, sla en zure room. Van de tofu en zure room mochten ze van mij een grotere portie geven. Maar het smaakte wel heerlijk. Ik koos ook het sap van de dag: spirulina, appel, komkommer en citroen. Lekker en gezond! Als afsluiter at ik nog een brownie van banaan, pindakaas, cacao en walnoten. 

Al met al een absolute aanrader. Ik betaalde voor dit alles 13,95 euro.

vegan eten in Portimão Armazém Integral
Armazém Integral Portimão Algarve Portugal

2. Safari

Safari is een Afrikaans geïnspireerd restaurant gelegen aan het strand. Je hebt ook tafeltjes met zicht op zee. Ik vond dit een beetje een aparte plek. Namelijk een rommelige inrichting -vooral bij het binnenkomen- en speciaal personeel.

Maar het eten was wel weer erg lekker. Op hun menu staan verschillende vegan opties. Ik koos de seitan gemarineerd in agavesiroop, rijst met aardbeien en een slaatje. Met een groene thee. Dit kostte me 16 euro.

vegan eten in Portimão Safari

3. Masala House

Masala House is een Indisch restaurant in het centrum. Ze hebben een ruim terras, maar die is niet rustig door het vele verkeer.

Langs de ene kant vond ik de bediening niet echt hun best doen. Hij ging zelf oordelen dat groenten met rijst voldoende was. Terwijl ik net de Seven Hanging Valleys Trails had afgelegd. Langs de andere kant stapte ik net na 15 uur binnen terwijl ze dan in principe dicht waren. 

Uiteindelijk moet je zelf vragen welke maaltijden vegan zijn. Dat waren er wel enkele. Ik at er dus groenten in curry met rijst en een ice tea. Niets bijzonders. Hiervoor betaalde ik 11 euro.

Gelukkig kwam ik nog een standje met gepofte kastanjes tegen. Vooral in Porto en Lissabon zag ik die, maar hier dus ook. Dat is het voordeel van reizen tijdens de herfst.

Masala House Portimão

4. Gelateria Sorbetto

Dit ijssalon ligt aan het strand. Je moet zelf vragen welke smaken vegan zijn. De hoorntjes zijn ook vrij van dierlijke producten.

Ik was er laat op de dag en op het einde van het toeristisch seizoen. Vandaar waarschijnlijk dat er nog weinig keuze was. Voor dit smakelijke mangoijsje vroegen ze 2 euro. Jammer van het overbodige plastic lepeltje.

5. Mercearia Bio

Tot slot is er nog een bio winkel & café in het centrum met enkele zitplaatsen. Ik vind deze plaats vooral geschikt om vegan snacks in te slaan. Bijvoorbeeld als je een lange wandeling gaat doen. De winkel ligt erg dicht bij de bushalte. Namelijk de bussen die naar andere steden gaan stoppen hier. Wel even de tijden van de winkel checken, want erg vroeg openen ze niet. Ik vond hier bijvoorbeeld een zakje vegan snoep en een reep vegan chocolade.

Dit waren mijn tips voor vegan eten in Portimão. Nog even ter herhaling: op de meeste plaatsen aanvaarden ze enkel cash. Maar ATM’s vind je in overvloed.

Zoek je gelijkaardige informatie? Dan vind je deze artikels vast ook nuttig:

Had je wat aan dit artikel? Aarzel dan niet te delen op social media!

Op Instagram kan je me taggen @a.Vegan.Voyage en hashtaggen #aVeganVoyage.
Op Facebook kan je de tag @aVeganVoyage gebruiken.
En ook op pinterest ben ik aanwezig.

Heb je nog vragen? Laat gerust een reactie achter hieronder. Ik antwoord ze met plezier.

4 gedachten over “Vegan eten in Portimão (Algarve)”

  1. Pingback: Vegan eten in Lagos, Portugal (Algarve) - a Vegan Voyage

  2. Pingback: Vegan eten in Porto - a Vegan Voyage

  3. Pingback: Vegan eten in Faro (Algarve) - a Vegan Voyage

  4. Pingback: Vegan eten op Faro luchthaven - a Vegan Voyage

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *