vegan hotspots in Praag Pastva restaurant

Vegan restaurants in Praag

In de Tsjechische keuken speelt vlees een hoofdrol. Zelfs Praag kan een oubollige en traditionele indruk geven. Maar qua eten zijn ze absoluut mee met hun tijd. Want er zijn gigantisch veel vegan restaurants in Praag. Zelfs nog meer dan in Lissabon!

Maar zijn ze ook een bezoekje waard? Daarover lees je alles in dit artikel. Want ik verbleef er maar liefst een week. Bijgevolg heb ik veel hotspots getest. Dus als jij ook een citytrip plant, lees hieronder dan alles over vegan eten in Praag.

1. Pastva

Laat ik meteen beginnen met mijn favoriete van de vegan restaurants in Praag. In Pastva staan er populaire wereldse gerechten op het menu, allen vegan. Ik nam er een gemberthee, quesadilla’s en chocoladetaart. Deze gerechten waren vol smaak. En je zou het niet raden dat het volledig plantaardig is. Verder is de inrichting in Pastva aangenaam en de bediening snel en vriendelijk. Ik betaalde hier 415 CZK (= 17,84 EUR). Dus een absolute aanrader!

vegan restaurants in Praag Pastva
vegan restaurants in Praag Pastva eten

2. Palo verde

Palo Verde is dicht bij het Wencesclausplein, en dus het Nationaal Museum, gelegen. Verder had ik hier de lekkerste maaltijd in heel Praag. Echter was de bediening vreselijk slecht. Hopelijk had ik gewoon pech. Want ook dit volledig vegan restaurant is een absolute aanrader!

Ik koos hier voor een groene thee en kroketten (vegan worst denk ik) met sojanaise. En de Palo Verde bowl. Dewelke bestond uit quinoa, beluga linzen, tempeh, kikkererwten, zoete aardappel, sla, bieten, avocado, broccoli, granaatappelpitten, tahinidip, sinaasappel en hazelnootdressing. Die kroketten zou ik zo terug bestellen! Daarna heb ik nog een cheesecake met mango & passievruchten en een stukje vijg besteld. Hemels! Met een flinke portie slagroom had ik me in The Cheesecake Factory kunnen wanen. (Dewelke trouwens nog steeds geen vegan cheesecake op het menu heeft…) Hier bedroeg de rekening 568 CZK (= 24,25 EUR).

vegan restaurants in Praag Palo Verde
vegan restaurants in Praag Palo Verde hotspot

3. Moment

Moment is een kleine vegan bistro waar ik ben gaan ontbijten. Ik koos hier voor de pancakes met fruit, slagroom, karamelsaus en pindasaus. Dewelke erg lekker waren en goed vulden. Daarnaast nam ik nog een groene thee. Verder was het hier gezellig met een vriendelijke bediening. Al met al zou ik aanraden hier eens te komen ontbijten of lunchen. Ik betaalde hier 294 CZK (= 12,25 EUR).

vegan restaurants in Praag Moment eten
vegan restaurants in Praag Moment

4. Share Sweet Bar

Share Sweet Bar is een kleine en gezellige koffiebar waar je ontbijt, lunch en nagerechten kunt eten. Bovendien is deze eettent reeds vroeg geopend en centraal gelegen. Bijvoorbeeld vlakbij Palladium shopping center. Alsook 100% vegan. Ik nam hier een versgeperste sinaasappelsap en een avocadotoast met hummus, rucola, granaatappelpitten en sesamzaad. Dat smaakte naar meer. Ook een aanrader uit de verzameling van vegan restaurants in Praag! Hier betaalde ik 230 CZK (= 10,18 EUR).

vegan restaurants in Praag Share Sweet Bar

5. Vegan's Prague

Vegan’s Prague is uiteraard, de naam zegt het al, volledig vegan. Daarnaast ook een populair restaurant. Het positieve is dat het een gezellig interieur heeft en professioneel personeel. En ze speelden 80’s muziek, wat helemaal mijn smaak is. Alsook de ligging: vlakbij de Praagse burcht

De maaltijd was wel lekker. Maar niet per sé voor herhaling vatbaar. Ik ging er voor de huisgemaakte gemberthee, huisgemaakt brood met guacamole en goulash van kool en sojabrokken met dumplings. Daar betaalde ik 494 CZK (= 21,17 EUR) voor.

vegan restaurants in Praag Vegan's Prague

6. Strecha

Strecha is een coöperatieve en sociale werkplaats. De werknemers zijn ex-gedetineerden en daklozen. Aan de ene kant is dit een goed initiatief. Aan de andere kant heb je wel een duidelijk minder professioneel personeel. Het interieur is sober. Maar wel ruim.

Ook hier is het eten volledig vegan. Er is dagelijks een goedkoop lunch menu. Maar die was tijdens mijn bezoek om 13 uur reeds uitverkocht. Daarom ging ik voor de chiliburger met frieten en tartaarsaus. En een groene thee. Daar heb ik erg van genoten. En kostte ook slechts 245 CZK (= 10,78 EUR). 

vegan restaurants in Praag Strecha

7. Chutnej

In Chutnej belandde ik na een wandeling door het park dichtbij mijn verblijfplaats. Hier hebben ze vooral burgers en pizza’s op hun menu staan. En allemaal vegan. Eenvoudig interieur met vriendelijke bediening. Ik ging hier voor een heerlijke pizza hawaii. Bovenop onion rings en een groene thee. Zeker een aanrader als je in de buurt bent. De kostprijs hier was 337 CZK (= 14,64 EUR).

vegan restaurants in Praag Chutnej

8. Forky's

Forky’s is een bekende vegan fastfood keten. Met als gevolg dat de branding wel cool is. Maar het personeel had er niet zo veel zin in. Ik koos hier de Forky’s burger met frieten en mayo. Was wel OK. En kostte 279 CZK (= 11,58 EUR). Alles afwegend is een bezoekje hier de moeite waard.

9. Loving Hut

Loving Hut in Praag is een keten met vegan buffet dat je betaalt per gewicht. De keuze bestaat vooral uit aziatische gerechten met enkele Tsjechische specialiteiten. Verder is het interieur ruim en proper. En hebben ze een filiaal op wandelafstand van het centraal treinstation.

Het eten was wat lauw. Maar verder wel lekker. Vooral de sojanaise! Ik nam ook nog een citroengras & gemberthee. En een aardbeientaart. Dewelke niet slecht was. Hier kostte mijn maaltijd 354 CZK (= 14,76 EUR).

vegan and love
vegan restaurants in Praag Loving Hut
vegan restaurants in Praag Loving Hut eten

10. Veganio

Veganio is ook zo een buffet waar je per gewicht betaalt. Maar dan kleiner, minder keuze en minder gezellig. Vergeleken met Loving Hut. Omdat dit restaurant dicht bij mijn verblijfplaats lag, ben ik hier 2 keer gaan eten. Toevallig na 19 uur wanneer het buffet slechts 99 CZK (= 4,10 EUR) kost. Mooie prijs! Al is je eten dan wel lauw en heb je weinig keuze. Bovenop het buffet kun je ook nog à la carte kiezen. Voor een lekker vers sapje van wortel, appel, gember en sinaasappel betaalde ik 78 CZK.

Vegan restaurants in Praag Veganio

11. Lifehouse

Lifehouse is een kleine bistro waar je terecht kunt voor vegan ontbijt en lunch.  En voornamelijk raw. Aan de ene kant zijn het aantal zitplaatsen beperkt. Aan de andere kant is dit eettentje wel centraal gelegen. Ik bestelde hier zuurdesembrood met avocado en een mango milkshake. En betaalde daar 184 CZK (= 8,25 EUR) voor.

vegan restaurants in Praag Lifehouse
vegan restaurants in Praag Lifehouse eten

12. Blue Vegan Pig Shop

De Blue Vegan Pig Shop is een kleine shop met een schattig blauw en roos interieur. En beperkte openingstijden. Ze verkopen verschillende soorten donuts, allen vegan. En enkele drankjes. Maar geen thee. 

Ik at er een donut met witte chocolade & amandelschilfers gevuld met abrikozenjam. En eentje met karamel, pindakaas en pinda’s. Lekker, maar ik zou er niet speciaal ver voor omlopen. De kostprijs voor deze 2 donuts was 160 CZK (= 6,64 EUR).

vegan restaurants in Praag Blue Vegan Pig Shop
vegan eten in Praag Blue Vegan Pig Shop donuts

13. La Forme

Bij La Forme belandde ik omdat het vlakbij mijn verblijfplaats lag. In dit kleine gezellige koffiehuisje/bakkertje hebben ze 1 vegan item op hun menu: de vegan roll. Dat is een kaneelbroodje met een soort pudding. Smaakte goed. Maar ik zou er niet naartoe gaan als je er niet in de buurt bent. De kostprijs voor dit broodje was 55 CZK (= 2,91 EUR).

vegan restaurants in Praag La Forme kaneelbroodje

14. Sweet Dream

Bij Sweet Dream maken ze de bekende trdelnik. Namelijk een typisch Praagse lekkernij. Ze hebben hier 3 vegan versies: natuur, aardbeienjam of verse aardbeien. Ik vond het met een prijs van 170 CZK (= 6,02 EUR) duur voor wat het was. Maar wel eens leuk om te proberen. Jammer dat ze geen vegan slagroom hadden.

vegan restaurants in Praag Sweet Dream

15. Fashion Arena Prague Outlet

In de Fashion Arena Prague Outlet heb je een beperkte keuze aan vegan opties. Ik at er een bloemkool/aardappelcurry met rijst bij een Indisch fastfoodrestaurant Satyam aan 148 CZK (= 6,77 EUR) en mini loempia’s met een ice tea bij Wrap’n Roll aan 154 CZK (= 6,39 EUR). Beiden goed genoeg om de hongerige maag te stillen. Maar meer niet.

Vegan restaurants in Praag Fashion Arena Prague Outlet

16. Karlovy Vary

In Karlovy Vary zijn je keuzes ook erg beperkt. Ik at er in Bagel Lounge de enige vegan optie. Namelijk een bagel met guacamole, tomaat, gegrilde paprika en sla. Alsook frieten en een smoothie van rode vruchten, banaan en appelsap. Deze lunch kostte me 307 CZK (= 12,73 EUR).

vegan eten in Karlovy Vary Bagel Lounge

17. Praag luchthaven

Ook op de luchthaven van Praag zijn je vegan keuzes beperkt. De beste optie gaat dan naar Marché Mövenpick waar ze een groot buffeteiland hebben met groenten en peulvruchten. Aangezien het nog vroeg was, kocht ik er een glas versgeperst sinaasappelsap en 2 pretzels voor 247 CZK (= 10,27 EUR).

vegan restaurants in Praag luchthaven

Ter conclusie kan ik vaststellen dat er keuze genoeg is aan vegan restaurants in Praag. Alsook restaurants met vegan opties. Al miste ik enkele meer upscale restaurants zoals in Parijs en Lissabon.

Zoek je gelijkaardige informatie? Dan vind je deze artikels vast ook nuttig:

Had je wat aan dit artikel over vegan restaurants in Praag? Aarzel dan niet te delen op social media!

Op Instagram kan je me taggen @a.Vegan.Voyage en hashtaggen #aVeganVoyage.
Op Facebook kan je de tag @aVeganVoyage gebruiken.
En ook op pinterest ben ik aanwezig.

Heb je nog vragen? Laat gerust een reactie achter hieronder. Ik antwoord ze met plezier.

3 gedachten over “Vegan restaurants in Praag”

  1. Pingback: Vegan in Berlijn - a Vegan Voyage

  2. Pingback: Beste zicht op Kasteel Karlstein - a Vegan Voyage

  3. Pingback: Wat kost een stedentrip Praag - a Vegan Voyage

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *