vegan restaurants in Wenen Apfelstrudel

Vegan restaurants in Wenen

Vorige maand was ik 6 dagen in Wenen. Natuurlijk ben ik daar hotspots gaan uittesten. Dus bij deze vertel ik je over de vegan restaurants in Wenen.

Voor het geval je interesse hebt in de kostprijs van een citytrip Wenen, daar schreef ik reeds een blog post over. Maar wie al wilt watertanden, lees zeker verder!

kastanjes kerstmarkt Wenen

1. Vapiano

Graag begin ik met de beste ervaring die ik had. Namelijk Vapiano. En wel het restaurant gelegen net buiten het hoofdstation. Vapiano is een keten van eetgelegenheden met gerechten van Italiaanse oorsprong.

Eerlijk gezegd had ik hier niet veel van verwacht. Maar het restaurant lag dicht bij mijn verblijfplaats en ik had op mijn laatste avond geen zin meer om nog ver te gaan. Echter was ik hier blij verrast.

Ten eerste hebben ze best wel veel vegan opties. En die zijn duidelijk aangeduid op het menu. Ten tweede vond ik het er wel gezellig, rustig en proper. Tot slot was mijn pizza heerlijk, kreeg ik een grote portie en werd ik snel bediend. Trouwens, de bediening is niet aan tafel, maar je haalt je bestelling op wanneer je buzzer afgaat. Maar het personeel was wel erg vriendelijk.

Ook zijn er gedroogde en verse kruiden/smaakmakers aanwezig. Waaronder gedroogde oregano, chilivlokken, verse rozemarijn en verse basilicum.

Voor een pizza met groenten betaalde ik 12,40 euro.

Ter conclusie: hier kreeg ik de beste prijs/kwaliteit. Zeker voor herhaling vatbaar.

vegan restaurants in Wenen Vapiano

2. Pizzis and Cream

Pizzis and Cream is volledig vegan en er staat pizza en ijs op hun menu. De pizza wordt ter plaatse gebakken. Of je kunt per stuk kopen. Niet bepaald gezellig, slechts 3 tafeltjes om aan te zitten. Bij museumsquartier gelegen.

Wel de lekkerste vegan pizza die ik ooit gegeten heb. Ik nam de Beyond Hawaii: met cashew mozza, beyond meat en ananas.

Ook het hazelnootijsje was de moeite waard.

Samen met een Fritz frisdrank kwam dat op 19,11 euro (op maandag geven ze korting).

Ondanks de onbeleefde en ongemotiveerde jonge Poolse vrouw die meehielp, was dit restaurant zeker een aanrader.

vegan pizza Hawaii Wenen
vegan ijs in Wenen

3. Venuss Bistro

Venus Bistro is een gezellige eetgelegenheid met eten tentoongesteld zoals een buffetrestaurant. Maar je wordt wel bediend. Op het menu staan allemaal kleinere 100% vegan gerechten. Dus ik koos er 2: potato joe (gevuld met een notenmengeling) en pompoengoulash. En als nagerecht apple strudel. Zeker de moeite waard en heel centraal gelegen. 21,70 euro betaalde ik hiervoor.

vegan restaurants in Wenen pompoengoulash en potato joe

4. Swing Kitchen

Swing Kitchen is een vegan fastfood keten met burgers, wraps en slaatjes. Tevens een origineel interieur.

Ik ging voor de Swing burger, sojanuggets met bbq dip, frieten en frisdrank. Dit alles kostte me 18,30 euro. De frieten waren niet goed genoeg gebakken. Maar de rest was wel lekker.

vegan restaurants in Wenen Swing Kitchen

5. Veggiezz

Veggiezz is een gezellig restaurantje vlakbij de opera gelegen. Dus heel centraal. Tevens hebben ze nog een 2e locatie in het centrum. Alsook in enkele andere steden. Bovendien is hun menu 100% vegan.

Ik koos de rainbow bowl: gerookte tofu licht gebakken met rauwe en warme groenten. Niets bijzonders. Maar wel exact waar ik zin in had. Ik betaalde hier 14,90 euro voor.

Ze hebben ook wraps, burgers en seitan steak.

6. Vevi

Vevi is een Vietnamees restaurant. Ook hun menu is volledig vegan.

Ik ging voor de phở trộn met een extra portie groenten & sapje van appel, sinaasappel en wortel. Daar betaalde ik 23,90 euro voor.

Ofschoon ik erg van het eten genoten heb, was de service minder. Ten eerste is dit een klein restaurant dat om 17u40 al volzet was! Ze gaan in Wenen wel erg vroeg uit eten. Vervolgens moest ik een half uur buiten in de kou wachten. Desondanks het personeel daarvan op de hoogte was, moest ik zelf nog eens vragen of er inmiddels plaats was. Om dan een ongemakkelijk tafeltje te krijgen vlak naast de deur die constant open ging door klanten en fietskoeriers voor afhaalmaaltijden. En dat op een ijskoude decemberdag. Terwijl er om de hoek op een rustigere plek nog 2 tafeltjes vrij waren. Tenslotte vond de ober het vreemd dat ik een extra portie groenten bestelde. Terwijl dit gewoon op hun menu stond. Misschien had ik pech. Dus vind ik dit restaurant alsnog een aanrader.

7. Wagamama

Wagamama is een Aziatisch geïnspireerde keten van restaurants waar ik al vaker ben gaan eten in Antwerpen, Amsterdam en Kopenhagen. Maar aangezien ik in Designer Outlet Parndorf was om te shoppen, was mijn keuze beperkt. 

Buiten een ober die om fooien schooide, was het eten wel lekker zoals altijd. De verschillende vegan opties zijn duidelijk aangeduid op de menukaart. Ik koos de yasai curry en een power sap (spinazie, appel, gember) en betaalde hiervoor 20,20 euro.

vegan restaurants in Wenen Wagamama
Wagamama Wenen Yasai curry

8. Dean & David

Dean & David is een keten die gezonde maaltijden maakt. Opgericht in Duitsland. Maar intussen ook te vinden in Oostenrijk, Zwitserland en zelfs Frankrijk. Ik ging eten in het filiaal op de luchthaven van Wenen. En at er een açai smoothie bowl. Die was helaas reeds klaargemaakt en kwam in een wegwerp potje. Maar voor een bedrag van 4,30 euro vond ik dit best een schappelijke prijs op de luchthaven.

9. 15 Suesse Minuten

15 Suesse Minuten kwam ik op mijn eerste avond tegen tijdens het verkennen van de buurt. Dit gezellig restaurantje is gelegen tussen Schloss Belvedere en het hoofdstation. Ze hebben hier enkele, maar weinig, vegan opties.

En ik koos de falafel bowl: falafel, hummus, rijstnoedels, kerstomaten, paprika, koriander, avocado, sesamzaad, sla, sojasaus. Persoonlijk had ik er een andere saus bij geserveerd, maar wel lekker & gezond slaatje. Dat kostte me 12,80 euro.

vegan restaurants in Wenen 15 Suesse Minuten
vegan restaurants in Wenen 15 Suesse Minuten Falafel Bowl

10. Som Kitchen

Som Kitchen is een Oostenrijkse keten van Thais streetfood. Ik at in het Hauptbahnhof.

Daar koos ik de red curry met tofu en grote portie rijst. Dit kostte 10 euro. Goed als je honger hebt en geen zin in brood. Zoniet zou ik voor de bakerijketen Anker gaan. Of als je meer tijd hebt, Vapiano (zie nummer 1). De zitplaatsen bij de restaurants in het hoofdstation zijn erg ongezellig.

vegan restaurants in Wenen Som Kitchen curry

11. Burger King

Burger King heeft een 100% vegan filiaal. Alleen is die op een ietwat onaangename locatie in een metrostation. Ik testte op een andere locatie in een gewone Burger King een long chicken vegan en betaalde hier 6 euro voor. Handig om snel de maag te vullen. Maar een aanrader is het niet zoals verwacht.

Vegan restaurants in Wenen: conclusie

Samengevat kan je dus stellen dat er een ruime keuze is aan vegan restaurants in Wenen. Maar ook erg veel restaurants met vegan opties. Het handige is dat de vegan opties steeds duidelijk aangeduid staan op het menu. Zelfs op de kerstmarkten!

Kastanjes eten op de kerstmarkt in Wenen

Zoek je gelijkaardige informatie? Dan vind je deze artikels vast ook nuttig:

Had je wat aan dit artikel over vegan restaurants in Wenen? Aarzel dan niet te delen op social media!

Op Instagram kan je me taggen @a.Vegan.Voyage en hashtaggen #aVeganVoyage.
Op Facebook kan je de tag @aVeganVoyage gebruiken.
En ook op pinterest ben ik aanwezig.

Heb je nog vragen? Laat gerust een reactie achter hieronder. Ik antwoord ze met plezier.

1 gedachte over “Vegan restaurants in Wenen”

  1. Pingback: Is Wenen een dure stad? - a Vegan Voyage

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *