wat kost een stedentrip Praag

Wat kost een stedentrip Praag

Staat een citytrip naar Praag op jouw planning? Dan wil je misschien weten welk budget je moet voorzien? Ik verbleef er vorige maand een week. Bijgevolg kan ik je een antwoord geven op de vraag: ‘Wat kost een stedentrip Praag?’.

Hoeveel dagen om Praag te bezoeken?

Aangezien ik een hele week in Lissabon was vorig jaar, had ik voor Praag ook een week voorzien. Maar eerlijk gezegd vond ik dat wat veel. Als ik het goed gepland had, had ik Praag op 2 dagen kunnen zien. Althans wat op mijn lijstje stond om te bezoeken. Wat natuurlijk voor iedereen anders is.

Al bij al vond ik Praag wat oubollig en een flauw afkooksel van andere Europese steden zoals Parijs. En toch ben ik blij dat ik er geweest ben. Want de stad heeft toch ook zijn charmes.

Resumerend kan ik zeggen dat 3 volle dagen toch voldoende zouden moeten zijn voor een citytrip Praag.

Hoe duur is Praag?

Ook hier hangt het antwoord natuurlijk af van persoon tot persoon. En ook van het seizoen. Immers maak je de meeste vakanties zo duur of zo goedkoop als je zelf wilt. Maar ik vertel graag wat ik zelf uitgegeven heb. Zodoende heb jij toch al een idee.

wat kost een stedentrip praag vliegtickets

Vliegtickets naar Praag

Ik had rechtstreekse vluchten met Brussels Airlines. In economy light. Dus zonder ruimbagage. Ik kocht de tickets in mei voor een reis in september. Doorgaans betaal je minder als je langer op voorhand boekt. Ik betaalde voor mijn vliegtickets 136,60 euro.

Verblijf in Praag

Omdat ik alleen reisde en mijn overnachtingen enkel om te slapen en te douchen dienden, koos ik voor een hostel. Meer bepaald Hostel Dakura.

Niet echt een aanrader, want de bedden waren erg hard. Ook kon het hele hostel wel een renovatie gebruiken. Verder was hostel Dakura een flink stuk lopen van het centrum. ’s Avonds raad ik aan de tram of metro te nemen. Zoniet moet je door een donker steegje of een park wandelen in het donker.

Veel hostels in Praag hanteren echter een maximum leeftijd van 40 jaar. Dus dat beperkte mijn keuze enorm.

Het positieve is wel dat dit geen party hostel is. Althans dat vind ik een voorwaarde. En dat ik slechts 121,90 euro betaalde voor 7 nachten.

wat kost een weekend praag hostel dakura
wat kosten een citytrip Praag hostel Dakura
wat kosten een stedentrip Praag hostel Dakura

Openbaar vervoer in Praag

Het openbaar vervoer in Praag is erg goed geregeld en duidelijk aangeduid. Zo nam ik bus en metro van de luchthaven naar mijn verblijfplaats. En nam ik in de stad regelmatig de metro en de tram. Ook ging ik met de bus op dagtrip naar Karlovy Vary. En met de trein op dagtrip naar Kasteel Karlstein.

Het Praagse openbaar vervoer is ook vrij goedkoop. In totaal betaalde ik daar 38,67 euro voor.

Bezienswaardigheden

Qua bezienswaardigheden vond ik het maar pover in Praag. Het enige dat me echt boeide was heuvel Petrin met de uitkijktoren. Hier betaalde ik 6,85 euro. Al ging ik sportief te voet, je kunt ook een kabelspoorweg nemen naar boven.

Door de Praagse burcht kun je gewoon wandelen. Alleen kun je dan niet binnen in de paleizen en kerken. Voor het Gouden Straatje zou ik al zeker niet betalen. Schattige huisjes, maar die nu toeristenwinkeltjes geworden zijn. ’s Avonds kun je er dan weer wel gratis doorlopen.

Eten & drinken

Op eten & drinken heb ik niet bespaard. Ik at en dronk gewoon waar ik zin in had en ging 2 à 3 keer per dag op restaurant. Al waren dat meestal eenvoudige bistro’s. Meer hierover in het artikel vegan restaurants in Praag. Het eten & drinken kostte me in totaal 241,14 euro. Een prijs die vergelijkbaar is met Portugal. Alleen vond ik het eten daar toch net iets beter.

budget citytrip Praag

Wat kost een stedentrip Praag? In mijn geval was dat 545,16 euro in totaal. Oftewel 77,88 euro per dag. 

In Tsjechië betalen ze trouwens in Tsjechische kroon (CZK). En ik heb steeds met de kaart kunnen betalen in Praag. Nooit cash geld nodig gehad.

wat kost een stedentrip praag eten & drinken

Zoek je gelijkaardige informatie? Dan vind je deze artikels vast ook nuttig:

Had je wat aan dit artikel ‘Wat kost een stedentrip Praag’? Aarzel dan niet te delen op social media!

Op Instagram kan je me taggen @a.Vegan.Voyage en hashtaggen #aVeganVoyage.
Op Facebook kan je de tag @aVeganVoyage gebruiken.
En ook op pinterest ben ik aanwezig.

Heb je nog vragen? Laat gerust een reactie achter hieronder. Ik antwoord ze met plezier.

4 gedachten over “Wat kost een stedentrip Praag”

  1. Pingback: Beste zicht op Kasteel Karlstein - a Vegan Voyage

  2. Pingback: Hoeveel kost een reis naar Portugal? - a Vegan Voyage

  3. Pingback: Hoeveel kost een citytrip naar Parijs? - a Vegan Voyage

  4. Pingback: Is Wenen een dure stad? - a Vegan Voyage

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *