victoria peak wat te doen in hong kong

Wat te doen in Hong Kong: top 6 bezienswaardigheden

Dankzij mijn werk had ik het geluk om vliegtickets te krijgen. Te danken aan Turkish Airlines. Alles bij elkaar een prima luchtvaartmaatschappij! Tot nog toe was ik nog nooit in Azië geweest. Buiten de luchthaven van Singapore dan. Bijgevolg dacht ik met Hong Kong te beginnen: een mengeling van westers met aziatisch. Hieruit volgt dit artikel over wat te doen in Hong Kong: top 6 bezienswaardigheden.

Wil je meer weten over vluchten, lees dan zeker het uitgebreide artikel over alles wat je moet weten over vliegtickets!

luchthaven wat te doen in hong kong

1. Big Buddha

Indrukwekkend is Big Buddha. Anders gezegd Tian Tan Boeddabeeld.

Ten eerste ga je met de Ngong Ping Skyrail naar Ngong Ping Village. Desondanks mijn hoogtevrees was dit een fun ritje met prachtig uitzicht. 

wat te doen in hong kong ngong ping skyrail
ngong ping skyrail wat te doen in hong kong

Ten tweede is dit het hoogste boeddhabeeld ter wereld. Na de kabelbaan ga je door een toeristisch dorpje. Vervolgens dien je 268 treden te beklimmen.

Tip: als je wat leuks ziet in een winkeltje in dat dorpje: kopen. Wij zagen een prachtige wierookhouder die we uiteindelijk niet gekocht hebben. We dachten hem vast nog eens tegen te komen. Hoewel dat helaas niet het geval was. 

big buddha wat te doen in hong kong
wat te doen in hong kong tian tan buddhabeeld

Ten derde kan je er veganistisch eten in het klooster. Tot mijn grote spijt vond ik het eten echt niet te vreten. Doch de commentaren van andere mensen online zijn doorgaans wel positief. We hebben er in ieder geval erg om moeten lachen. Want de sfeer was er ook apart. Het leek wel de cafetaria van de werknemers.

Samengevat is deze uitstap op het eiland Lantau een must!

po lin klooster wat te doen in hong kong
po lin klooster vegan restaurant

2. Victoria Peak

Victoria Peak is de mooiste plek om Hong Kong te bekijken. Om The Peak te bereiken, neem je de Peak Tram.

Deze berg is waarschijnlijk de meest toeristische plek van Hong Kong. Daaruit volgt dat er vaak lange wachttijden zijn voor de tram.

victoria peak tram
victoria peak wat te doen in hong kong

3. Temple Street Market

Temple Street market is de bekendste avondmarkt van Hong Kong. Net als locals komen ook toeristen hier de kraampjes afstruinen. Vergeet niet om te onderhandelen over de prijs.

4. Junk Boat

Een traditionele junk boat vaart door Victoria Harbour. Deze prachtige boten met hun rode zeilen werden gebruikt om handel te drijven en te vissen. Tegenwoordig doen ze enkel nog toeristische haventochtjes.

junk boat wat te doen in hong kong

5. Man Mo Tempel

Er zijn heel wat tempels in Hong Kong. Maar deze is toch echt een pareltje verborgen tussen de skyscrapers. 

6. Hong Kong Disneyland

Ik geef toe dat Hong Kong Disneyland geen must is. De andere Disneyparken in de wereld zijn groter, beter, dichterbij, anders, … Hoe het ook zij, als Disneyfans hebben wij er enorm van genoten!

tram naar disneyland wat te doen in hong kong

Wat te doen in Hong Kong: besluit.

Zo, dit waren mijn tips. Zoek je meer inspiratie buiten Europa, kijk dan eens naar mijn artikel over 1 week Zuid-Afrika Kaapregio.

Deze avonturen dateren van mei 2018.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *