boeken

Beste boeken over bloggen: mijn top 6

Beste boeken over bloggen: inleiding

Alvorens ik deze blog begonnen ben, heb ik een aantal boeken gelezen over bloggen. Wil jij ook graag beginnen bloggen? Dan raad ik je aan hetzelfde te doen! Hier vind je mijn top 6 beste boeken over bloggen. Er is voor iedereen wat wils.

1. De kleine Bloggen voor dummies

beste boeken over bloggen de kleine bloggen voor dummies

Wie kent er deze reeks ‘voor dummies’ niet? Ideaal boek om te lezen voor je begint met bloggen. Want het bevat een beknopte basis. Net als het feit dat de auteur beseft dat de wereld van bloggen en social media voortdurend verandert.

2. Kickass content in 60 minuten

Ik heb een aantal interessante tips uit dit boek gehaald. De auteur focust zich vooral op mensen die reeds een bedrijf hebben. En die een blog & social media daarbij nemen.

3. Blogboek

beste boeken over bloggen blogboek

De structuur is wat minder in dit boek. Daar staat tegenover dat de auteur een ervaren blogster is die je overlaadt met tips over onderwerpen doorheen het boek. Alles bij elkaar een goed boek om te lezen voor je begint te bloggen of wanneer je in een blogdip zit.

4. Make it Blog it Share it

beste boeken over bloggen make it blog it share it

Vrij beknopt boek waar wel wat interessants in staat. Het onderwerp ‘zelfstandige in bijberoep‘ komt hier aan bod. Wat niet het geval is in de voorgaande 3 boeken.

5. Instaproof

instaproof

Licht en luchtig boek. De focus ligt vooral op bestaande bedrijven die Instagram willen gaan gebruiken. Eindelijk wel iemand die een idee geeft hoeveel een influencer zoal kan verdienen.

6. How blogs work

beste boeken over bloggen how blogs work

Last but not least. Ten eerste merk je duidelijk dat de schrijfster veel ervaring heeft als blogger. (Haar website heet 70percentpure.) Ten tweede laat ze regelmatig medebloggers aan het woord. Ten derde schrijft ze voor zowel individu’s als bedrijven. Ook heeft ze een hoofdstuk toegewijd aan ‘de business van het bloggen’. Met daarin een gedetailleerde uitleg over hoe je geld kan verdienen als blogger. Al met al leest dit boek erg vlot en stond ik te popelen om te beginnen!

Beste boeken over bloggen: besluit

Zo, dit was mijn top 6. Ik raad zeker aan enkele boeken te lezen voor je eraan begint!

Heb jij nog tips over boeken die je moet gelezen hebben als blogger? Laat dan gerust een reactie achter! 

Je kan ook het contactformulier invullen.

Interesse in gelijkaardige artikels? Dan zullen deze je vast en zeker interesseren:

1 gedachte over “Beste boeken over bloggen: mijn top 6”

  1. Pingback: Boekrecensie How Not To Die - a Vegan Voyage

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *