Magimix Power Blender review beoordeling

Magimix Power Blender review

Sinds ik afgelopen zomer een Magimix keukenmachine gekocht heb, heb ik daar al gigantisch veel gebruik van gemaakt. Ik zou niet meer zonder willen. Naast de hoofdfunctie van hakken, mixen en kneden in de kommen, bevat dit toestel nog een reeks andere accessoires. Een daarvan is een blender opzetstuk. Omdat ik dat vaak gebruikte, heb ik enkele weken geleden beslist een Magimix blender te kopen. Bijgevolg deel ik nu mijn ervaring en mening door middel van deze Magimix Power Blender review.

Magimix Power Blender review

Waarom een Magimix Power Blender?

De Magimix CS 5200 XL Premium mixt echt wel erg goed. Het blender opzetstuk helpt om de inhoud van de kom wat lager te houden. Maar uiteindelijk vliegt je vloeistof toch tot de bovenkant. En wat ik een beetje lastig vond, was telkens het afwassen van die verschillende onderdelen. Terwijl een blender veel sneller schoongemaakt is. 

Magimix Power Blender review mat chroom

Vitamix versus Magimix

Ookal lees ik bijna enkel positieve reacties over de Vitamix, heb ik die hoge kostprijs er nog niet voor over. Ongetwijfeld schaf ik er later nog wel eens een aan. Maar voorlopig ben ik tevreden met mijn twee Magimix toestellen. Dewelke naar mijn mening een goede prijs/kwaliteit geven.

Productinformatie

Deze blender bestaat uit:

 • Glazen hittebestendige kom: met een inhoud van 1,8l. Makkelijk afwasbaar en aangenamer voor voedselbereidingen dan plastic.
 • Mengspatel: handig voor bevroren voedsel om je blender wat te helpen.
 • Doseerbeker: kan handig zijn, maar zelf nog niet gebruikt.
 • Receptenboek: leuk extraatje om ideeën op te doen.
 • Gratis app: nog niet geïnstalleerd.

Dankzij een actie kreeg ik er 2 blendcups gratis bij. Al had ik liever de minikom erbij gekregen, waarmee je kleine hoeveelheden noten en specerijen kunt mixen.

De Magimix blender heeft 5 voorgeprogrammeerde programma’s:

 • reiniging
 • vermalen ijs
 • smoothies
 • soepen
 • desserts

Persoonlijk vind ik deze programma’s niet echt nodig. Vaak vind ik het handiger zelf de snelheden te kiezen. De reiniging is ook niet perfect.

Verder zijn er, zoals bij de keukenmachine, stop, auto en pulse. Maar ook 4 verschillende snelheden.

Positieve punten

 1. Sterke motor met een vermogen van 1300 watt. In het bijzonder handig voor bevroren en harde ingrediënten.
 2. Spatel die je kunt gebruiken om de blender te helpen bij bijvoorbeeld bevroren ingrediënten.
 3. Dankzij de glazen kan is de blender geschikt voor zowel warme als koude ingrediënten. Al gebruik ik liever mijn staafmixer voor soep. Vind ik gemakkelijker.
 4. Grote hoeveelheid: 1,8 liter. Maar ook kleine hoeveelheden zijn mogelijk.
 5. Geluid valt goed mee. Een echt stille blender bestaat volgens mij nog niet. Dus om 6 uur ’s ochtend durf ik hem niet te gebruiken. 
 6. Design: ziet er mooi en tijdloos uit. Ik heb bewust gekozen voor mat chroom, zodat de blender bij mijn keukenmachine past.
 7. Het mes en de rubberen ring (afdichtingsring) kunnen losgemaakt worden. Wat handig is om schoon te maken. Ik doe dit ook na ieder gebruik. Want ik heb ooit eens een Nutri Ninja Duo gehad waarbij de rubber niet los kon. Toen ik die per ongeluk had los gekregen, ontdekte ik schimmel op de rubberen ring. En die geraakte niet meer schoon…
Magimix Power Blender accessoires

Negatieve punten

 1. Zware glazen kan en dus breekbaar.
 2. Prijs: er bestaan goedkopere blenders. Al vind ik deze toch een goede prijs/kwaliteit hebben.
 3. Lekkage. Ik heb reeds twee keer meegemaakt dat de vloeistof uit de kan lekte. Al was dat mijn fout omdat ik de houder, afdichtingsring en mes niet goed had vastgemaakt. Maar je moet er wel erg mee opletten. Zo las ik op voorhand ook in reviews dat de blendercups om deze reden waardeloos zijn. Hun rand is dunner. Dus ik kan me wel voorstellen dat je met de blendercups nog sneller een lek kunt krijgen. Echter heb ik dit voorlopig nog niet meegemaakt en vind ik de cups echt wel handig. Voorzichtig zijn en stevig vastmaken is de boodschap.
 4. Het deksel zat in het begin wat stroef. Wat intussen beter gaat. Zo staat het ook in de handleiding. Maar ik heb inmiddels toch al een lichte slijtage aan het deksel.
review Magimix Power Blender

Magimix Power Blender review: besluit

Al met al kun je dus stellen dat ik erg tevreden ben met mijn aankoop. Zoals ik al zei, droom ik nog van een Vitamix. Maar dan wil ik meteen een van de betere met alle accessoires erop en eraan. Dan kom je in totaal op bijna 1000 euro! Bijgevolg is deze Magimix Power Blender aan +/- 200 euro een prima alternatief. 

Trouwens, nu ik deze blender heb, gebruik ik de juicekit van mijn Magimix keukenmachine ook veel minder. Want zelfs een stuk gember mixt de Magimix Power Blender volledig fijn. En heb je geen restafval.

Zoek je gelijkaardige informatie? Dan vind je mijn artikel over de Magimix CS 5200 XL Premium vast ook nuttig!

Had je wat aan dit artikel over mijn Magimix Power Blender review? Aarzel dan niet te delen op social media!

Op Instagram kan je me taggen @a.Vegan.Voyage en hashtaggen #aVeganVoyage.
Op Facebook kan je de tag @aVeganVoyage gebruiken.
En ook op pinterest ben ik aanwezig.

Heb je nog vragen? Laat gerust een reactie achter hieronder. Ik antwoord ze met plezier.

1 gedachte over “Magimix Power Blender review”

 1. Pingback: Magimix CS 5200 XL Premium Review - a Vegan Voyage

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *