neuschwanstein

Neuschwanstein: 6 tips

Het kasteel Neuschwanstein stond al jaren op mijn bucket list. Toen wij op vakantie gingen naar Slovenië was dit de ideale tussenstop. Bijgevolg kan ik nu enkele Neuschwanstein tips met jullie delen.

1. Korte geschiedenis

Kastelen hebben meestal een zeer oude geschiedenis. Groot was mijn verbazing toen ik ontdekte dat Neuschwanstein pas eind 19e eeuw gebouwd werd. Vrij recent dus voor een kasteel. 

Opdrachtgever koning Lodewijk II wou namelijk een Middelleeuws ridderslot hebben.

Hij stierf nog voor het slot af was. Niet lang daarna werd het kasteel al voor het publiek opengesteld om de werken te kunnen bekostigen. 

Intussen is het 1 van de populairste toeristische attracties van Duitsland. Jaarlijks bezoeken zo’n 1,3 miljoen mensen het kasteel.

Neuschwanstein tips-2

2. Inspiratie voor Walt Disney

Het eerste park van Walt Disney is Disneyland in Californië, geopend in 1955. Voor het kasteel van Doornroosje in dat park, hebben de makers zich geïnspireerd door verschillende kastelen, waaronder Neuschwanstein. 

Neuschwanstein ziet er dan ook uit als een echt sprookjeskasteel.

neuschwanstein tips

3. Bereikbaarheid

Auto: Neuschwanstein ligt op een kleine 2 uur rijden van München en op ongeveer dezelfde afstand van Innsbrück. Je kan in het dorpje Hohenschwangau parkeren en dan te voet de berg op. Daarmee ben je een half uurtje zoet. Je kan ook een betalende shuttlebus nemen tot aan Marienbrücke. Er zijn ook betalende paardenkoetsen, maar dat is minder diervriendelijk natuurlijk.

Trein: Neem de trein naar Füssen en dan de bus tot Neuschwanstein.

Dagexcursie: Een georganiseerde dagtrip vanuit München behoort ook tot de mogelijkheden als je niet met de auto wil/kan gaan en geen zin hebt in gedoe met het openbaar vervoer.

weg naar Neuschwanstein

4. Koop tickets voor het eerste tijdsslot

Het kasteel is zo populair dat je drukte kan vermijden door je tickets te boeken met het vroegste tijdsslot. In de zomermaanden is dat 9 uur, in de wintermaanden 10 uur. Kijk even op de website voor de recentste informatie.

Je kan ter plaatse in het dorp tickets kopen (zelfs al een uur voor het kasteel open gaat), maar handiger is dit op voorhand te doen online.

5. Het mooiste uitzicht

Voor het mooiste en bekendste uitzicht, ga je naar de Marienbrücke.

Het lijkt of je ver van het kasteel af bent, maar eigenlijk ben je er op een kwartiertje wandelen van aan het kasteel. Of als je minder mobiel bent, kan je de shuttlebus nemen, want die stopt vlakbij de brug.

Kijk op de officiële website ook even of de brug wel geopend is voor je gaat.

neuschwanstein Marienbrücke

6. Bezoek de omgeving

Nog steeds op wandelafstand van Neuschwanstein kan je ook Hohenschwangau kasteel bezoeken. Een leuke toevoeging.

Het romantische dorpje Füssen is tevens de moeite waard om een bezoekje te brengen, met zijn rijke geschiedenis.

Füssen Beieren

Zo, dit waren mijn 6 Neuschwanstein tips.

Zoek je gelijkaardige informatie? Dan vind je deze artikels vast ook nuttig:

Zoek je meer gelijkaardige reisinspiratie, neem dan ook eens een kijkje naar deze Mont Saint-Michel tips en deze 4 plekken in Frankrijk die je MOET bezoeken. Of deze tips als vegan in Berlijn.

Deze avonturen dateren van augustus 2018.

Vegan rondom Neuschwanstein

Toen wij ter plekke waren, at ik vegetarisch, wat geen probleem was. Mijn raad is om in Füssen te gaan eten, daar zal je meer kans hebben om een plantaardige maaltijd te vinden.

4 gedachten over “Neuschwanstein: 6 tips”

  1. Pingback: 10 mooiste plekken in Slovenië | a Vegan Voyage

  2. Pingback: Mont Saint-Michel: 6 tips | a Vegan Voyage

  3. Pingback: Vegan in Berlijn | a Vegan Voyage

  4. Pingback: Beste zicht op Kasteel Karlstein - a Vegan Voyage

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *