Vegan eten in Faro Portugal Forno Nero

Vegan eten in Faro (Algarve)

De kans is heel groot dat je in Faro komt als je de Algarve bezoekt. Zeker als je met het vliegtuig reist. In Faro is namelijk de enige internationale luchthaven in de Algarve. Misschien kun je dus tips gebruiken voor vegan eten in Faro.

1. Chelsea Coffee & brunch

Dit is duidelijk een populaire plek pal in het centrum. Ze hebben dan ook uitgebreide openingstijden. Net als veel zitplaatsen op het terras en ook binnen. Voorts hebben ze een instagramwaardig interieur. Tot slot zien hun gebakjes en taartjes er heerlijk uit. Helaas is er weinig vegan keuze. Enkel een vegan toast en een vegan salade. De açai bowl zou ook vegan zijn, al staat die niet zo aangeduid op het menu. Deze is trouwens in het Portugees.

Ik ging voor een thee en een vegan toast. Die bestond uit een boterham, avocado, vegan kaas, champignons, zongedroogde tomaten, sla en een beetje sinaasmarmelade. Bizarre combinatie. Maar eigenlijk lang niet slecht. Moet je ook eens proberen. Hiervoor betaalde ik 9 euro.

Vegan eten in Faro Coffee & brunch
vegan eten in Faro Chelsea Coffee & Brunch

2. Forno Nero

Forno Nero is een Italiaans restaurant in het centrum gelegen, maar wat meer achteraan in een winkelstraat. Bijgevolg is het er rustig. Ook heerst er een kalme, nette, upscale sfeer met zeer professionele werknemers. Er is geen terras, je kunt enkel binnen zitten. Helaas zijn de vegan opties zeer beperkt.

Ik at er lookbrood als voorgerecht. Vervolgens cannelloni van courgette met champignonvulling. Tot slot ananas. Met een huisgemaakte ice tea kwam de rekening op 21,50 euro.

vegan eten in Faro Forno Nero

3. Guaka

Guaka is een centraal gelegen Mexicaans restaurant met andere filialen in Porto en Lissabon. Gesteld dat je een feestelijke sfeer zoekt met luide Mexicaanse en Portugese muziek, is dit jouw plek. 

De vegan opties zijn zeer beperkt. Maar ga gewoon voor de vegan tacos: mini tortilla’s, pompoen, champignons, gepureerde bonen, mais, gefrituurde ui, sla, gepekelde ui, salsa en koriander. Om je vingers af te likken! Samen met een virgin mojito – die eigenlijk niet op de kaart stond – betaalde ik 16,60 euro.

4. Taco y Tequila

Nog een centraal gelegen Mexicaans restaurant. Hier heerst ook een leuke Mexicaanse sfeer. Misschien iets kalmer. Ze hebben enkele vegetarische opties die ze vegan kunnen maken.

Ik at chili sin carne en dus ook zonder kaas. En dronk een aqua dulce: een non alcoholische cocktail met mango en limoen. Al liet het eten lang op zich wachten, het was wel heel lekker. Kostprijs: 17 euro.

Taco y Tequila Faro Algarve Portugal
vegan eten in Faro Taco y Tequila

5. Papaya

Papaya is een klein eettentje, tussen het centrum en de kade, met enkele tafeltjes binnen. Ze serveren er ontbijt, lunch en snacks. Er staan enkele vegan opties op het menu.

Ik at er de vegan chocolademousse. Persoonlijk vond ik die wat te lopend en niet fris genoeg. De vriendelijke eigenares of werkneemster zei dat ze hem inderdaad net gemaakt had en dat de mousse normaal eerst in de koelkast gekoeld wordt. Maar het smaakte wel goed.

Papaya Faro Algarve Portugal

6. Vegan Box

Vegan box vond ik een aparte plaats. Er is een tafeltje beneden, maar bovenaan zijn meerdere zitplaatsen. De man die er werkte zat de hele tijd te zuchten. Tegen mij was hij wel beleefd. De tafels waren niet proper.

Er is niet echt een menu. Alles is uiteraard vegan. Ik koos een versgeperst sinaasappelsapje en een groentenquiche. De groentequiche kreeg ik opgewarmd uit de microgolfoven. Toch smaakte die wel OK. Er was ook vegan pastel de nata, maar die was verbrand. Al zag ik tijdens mijn reis wel vaker verbrande pastel de nata. Het eten zag er gewoon niet goed uit. Buiten een taart, maar die was gereserveerd. Niettemin betaalde ik hier slechts 4,70 euro. 

Misschien had ik pech, maar ik vond het echt geen aanrader. Bijgevolg snap ik ook echt niet waarom Vegan Box zoveel positieve commentaren krijgt op Happy Cow. 

Vegan Box Faro Algarve Portugal
vegan eten in Faro vegan box

7. Alcachofra Café

Dit restaurant wordt ook hoog geprezen op Happy Cow. Helaas had ik minder goede ervaringen. Eerst ging ik er heen om 12u, maar toen waren ze nog niet open. Daarbij komt dat de keuken om 14u30 weeral gesloten was. Ten slotte probeerde ik een derde keer op een zondag om 13u30, maar toen was er een wachttijd van 45 minuten tot 1 uur. Daarenboven hadden ze een bepaalde bestelling niet binnen en was de enige vegan optie een hummus. Voorts ligt dit restaurant iets verder weg van het centrum. Ter conclusie zou ik niet aanraden hier te komen eten. Of geen poging doen zoals ik.

Net als in Lagos en Portimão vragen ze in Faro meestal cash te betalen. Maar ook hier vind je veel ATM’s of pinautomaten.

Tot dusver mijn mening over vegan eten in Faro. Hopelijk had je er wat aan en ga jij er net zo lekker en diervriendelijk kunnen eten.

Zoek je gelijkaardige informatie? Dan vind je deze artikels vast ook nuttig:

Had je wat aan dit artikel? Aarzel dan niet te delen op social media!

Op Instagram kan je me taggen @a.Vegan.Voyage en hashtaggen #aVeganVoyage.
Op Facebook kan je de tag @aVeganVoyage gebruiken.
En ook op pinterest ben ik aanwezig.

Heb je nog vragen? Laat gerust een reactie achter hieronder. Ik antwoord ze met plezier.

3 gedachten over “Vegan eten in Faro (Algarve)”

  1. Pingback: Vegan eten in Portimão (Algarve) - a Vegan Voyage

  2. Pingback: Vegan eten in Lagos, Portugal (Algarve) - a Vegan Voyage

  3. Pingback: Vegan eten op Faro luchthaven - a Vegan Voyage

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *