Lagos Portugal Algarve The Sweet Temptation ontbijt

Vegan eten in Lagos, Portugal (Algarve)

Vegan eten in de Algarve: Lagos

Tijdens mijn reis door Portugal begon ik met Porto. Vervolgens ben ik naar Lissabon gegaan. Tenslotte eindigde ik met de Algarve. Zoals je reeds kon lezen, is er een groot aanbod aan plantaardige voeding in deze 2 steden. Toen ik in Lagos toekwam, dacht ik meteen ‘Toto, we’re not in Kansas anymore’. En toch kon ik volledig vegan eten in Lagos. Lagos is een klein stadje. Maar erg gericht op toeristen. Dus met veel restaurantjes en winkeltjes. Lees hier even mee.

1. Sweet & Temptation

Bij Sweet & Temptation ging ik de eerste ochtend in Lagos ontbijten. Een klein eettentje in het centrum dat ontbijt en lunch serveert. Was me dat een aangename verrassing! Erg gezellig! Neem nou de rustgevende bossanova muziek en de prachtige tegeltjes binnen. Net als het aangename terrasje buiten. Supervriendelijke bediening. En overheerlijk eten. Ze hebben verschillende vegan opties op hun menu staan. Bovendien nog goedkoop ook. Een absolute aanrader!

Ik at er een açai bowl en een toast met avocado. En dronk er een groene thee. Hiervoor betaalde ik 12,15 euro.

vegan eten in Lagos Portugal The Sweet Temptation
vegan eten in Lagos Algarve The Sweet Temptation

2. Estúdio Vegetariano

In dit restaurant, dat in het centrum gelegen is, is alles vegan. Enkele gerechten kun je met kaas verkrijgen. De eigenares is Duits en zeker vriendelijk. Het is een erg klein restaurantje. Dus reserveren is de boodschap. Ik kon hier om 18u terecht zonder reservering, maar zag dat ze erna veel mensen moest teleurstellen.

De vegan basilicum/ricotta spread was er helaas niet. Ik heb wel nog het huisgemaakte brood besteld. Want daar was ik benieuwd naar. En dat brood was erg lekker.

Verder at ik zoetzure soja met gesauteerde groenten, ananas, cashewnoten en basmatirijst. Met dunne papadums bovenop. En een thee. Ik geloof dat het gemaakt werd van sojabrokken zoals in mijn recept voor teriyaki sojabrokken en bolognesesaus met sojabrokken. Om kort te gaan: de smaak was OK en de presentatie zeker in orde.

Als nagerecht ging ik voor de chocolademousse. Hiervan was de smaak top. Echter zat er nog aquafaba op de bodem. Mijn rekening was hier 18,35 euro.

Estúdio Vegetariano Lagos Portugal Algarve

3. Goji Lounge Café

Ook Goji Lounge Café ligt in het centrum. Ze hebben weinig zitplaatsen binnen & buiten. Je kunt hier terecht voor ontbijt en lunch. Misschien had ik pech, maar ik vond het personeel niet echt vriendelijk. Noch snel. Ze hebben enkele vegan opties op hun menu staan.

Ik at hier de vegan buddha bowl: spinazie, gesauteerde groenten, mais, avocado, curryhummus, rode bietendip, quinoa, zoete vinaigrette, kerstomaten en walnoten. Beetje een bizarre combinatie, maar wel lekker. Ik ging er ook voor de bazinger smoothie: gember, wortel, spinazie en citroensap. Tevens goedgekeurd. Met andere woorden: deze plek is goed als je zin hebt in een heel gezonde en gevarieerde maaltijd. Kostprijs: 14 euro.

4. Artesao

Artesao ligt bij de marina. Erg dicht bij het treinstation gelegen. Ook nog dicht bij het busstation (andere kant van het water). Voor het geval je met de bus of trein reist, is dit dus een handige locatie. Tevens gezellig, hoor. De vegan opties zijn wel beperkt.

Ik koos de açai bowl en een groene thee. Resumerend: een grote portie met veel vers fruit en mooi gepresenteerd. Prijskaartje: 9,55 euro.

Tip voor als je naar het treinstation gaat: loop gewoon door het gebouw met de winkels en restaurants. Je hoeft er niet omheen. En het treinstation is het nieuwe gebouw aan je rechterkant. Niet het oude gebouw aan je linkerkant.

vegan eten in Lagos Artesao

5. The Green Room

Dit Mexicaanse restaurant lag vlakbij mijn verblijfplaats. In het centrum van Lagos. Ze hebben enkele vegan opties, maar je moet er wel naar vragen. Ze spelen luide muziek, dus geen rustige sfeer.

Ik ging hier voor de burrito’s en een ice tea. Dit was een wrap met rode kool, coleslaw, rode bonen, rijst en – denk ik- vegan gehakt. Met enkele nacho’s bij. Op zich wel OK. Ik betaalde hiervoor 13 euro.

The Green Room Lagos Portugal Algarve
vegan eten in Lagos The Green Room

Dit was mijn ervaring met vegan eten in Lagos. Nog een laatste belangrijke tip: op de meeste plaatsen aanvaarden ze hier enkel cash. Geen nood: bankautomaten (ATM) in overvloed.

Zoek je gelijkaardige informatie? Dan vind je deze artikels vast ook nuttig:

Had je wat aan dit artikel? Aarzel dan niet te delen op social media!

Op Instagram kan je me taggen @a.Vegan.Voyage en hashtaggen #aVeganVoyage.
Op Facebook kan je de tag @aVeganVoyage gebruiken.
En ook op pinterest ben ik aanwezig.

Heb je nog vragen? Laat gerust een reactie achter hieronder. Ik antwoord ze met plezier.

7 gedachten over “Vegan eten in Lagos, Portugal (Algarve)”

  1. Pingback: Vegan eten in Porto - a Vegan Voyage

  2. Pingback: Vegan eten in Portimão (Algarve) - a Vegan Voyage

  3. Pingback: Vegan eten in Faro (Algarve) - a Vegan Voyage

  4. Pingback: Vegan eten op Faro luchthaven - a Vegan Voyage

  5. Pingback: Açai smoothie met açai poeder - a Vegan Voyage

  6. Pingback: Açai smoothie met açai puree - a Vegan Voyage

  7. Pingback: Açai smoothie bowl recept - a Vegan Voyage

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *