vegan eten op Zaventem luchthaven Exki

Vegan eten op Zaventem luchthaven

Brussels Airport

Vertrek je met vakantie vanaf Brussels Airport? Of heb je daar een overstap? Misschien wil je graag wat eten. Ik vertel je bij deze over het vegan eten op Zaventem luchthaven.

Eten op een luchthaven

Op een luchthaven zijn je opties qua eten vaak beperkt. Zeker als je gezond wilt eten. Maar met de nodige voorbereiding lukt dat vast wel. Eet je best in de vertrekhal voor je langs de security gaat? Daar kan je inderdaad beter rekening mee houden. Dus verdeel ik het vegan eten op Zaventem luchthaven onder per locatie. 

Exki Brussels Airport

Vertrekhal

Ten eerste is er de vertrekhal. In de vertrekhal heb je maar liefst 2 Exki restaurants. En dat is meteen je beste optie voor een gezonde plantaardige maaltijd. Exki biedt slaatjes, broodjes, soep, nagerechten en opwarmbare maaltijden aan. Wat vegan is, wordt duidelijk aangeduid. Scheelt heel wat opzoekwerk. Exki is wat aan de dure kant, maar je krijgt er dan ook kwaliteit voor.

Starbucks is er ook, pal voor het bord met de vertrektijden. Superlocatie voor mensen kijken. De vegan opties variëren bij Starbucks. Maar een drankje met plantaardige melk hebben ze altijd.

Pier A

Ten tweede is er Pier A. Pier A wordt gebruikt voor reizen binnen het Schengengebied. Je hebt daar ook een Exki, maar dat is een kleine kiosk. Je opties zijn veel uitgebreider in het restaurant van de vertrekhal. 

Ook Starbucks kom je hier tegen.

Panos zit tevens in Pier A. Voor de lezers uit Nederland: Panos is broodjeszaak die ruim verspreid is over België. Tegenwoordig hebben zij ook vegan opties. Namelijk een broodje met Violife kaas, een broodje met hummus, een wrap met hummus, apfelstrudel en carré confituur.

Belgorama biedt klassiekers uit de Belgische keuken aan. Maar ze hebben ook een vegan burger.

Bij VIT vind je dan weer gezonde sapjes en smoothies. Ook altijd handig.

Update 28/08/2022: tegenwoordig is er ook een Dunkin’ Donuts aanwezig die enkele vegan donuts verkoopt.

vegan eten op Zaventem luchthaven Belgorama

Pier B

Ten derde heb je Pier B. In Pier B heb je minder keuze. Wat lastig is, want daar spendeer je doorgaans meer tijd. Je komt er namelijk vooral voor vluchten buiten Schengengebied. Momenteel is er enkel een Exki kiosk en een Starbucks die plantaardige opties voorziet. Bij Quick is voorlopig enkel nog maar vegetarisch te verkrijgen, niet veganistisch.

Update 28/08/2022: ook hier kun je enkele vegan donuts verkrijgen, maar dan bij Donut Worry Be Happy.

vegan eten op Zaventem luchthaven Exki kiosk

Aankomsthal

Tenslotte is er nog de aankomsthal. In de aankomsthal is er een kleine Delhaize supermarkt. Altijd handig om snacks te kopen voor onderweg. Als je al in de vertrekhal bent, ga gewoon een verdiep naar beneden met de lift of roltrap. 

Besluit

Voorlopig is Exki je beste keuze qua vegan eten op Zaventem luchthaven. Ongetwijfeld komen er spoedig meer opties. Heb jij wat anders gevonden? Laat het gerust weten in een reactie hieronder! Ik hou dit artikel graag up-to-date.

Zoek je gelijkaardige informatie? Dan vind je deze artikels vast ook nuttig:

Had je wat aan dit artikel? Aarzel dan niet te delen op social media!

Op Instagram kan je me taggen @a.Vegan.Voyage en hashtaggen #aVeganVoyage.
Op Facebook kan je de tag @aVeganVoyage gebruiken.
En ook op pinterest ben ik aanwezig.

Heb je nog vragen? Laat gerust een reactie achter hieronder. Ik antwoord ze met plezier.

3 gedachten over “Vegan eten op Zaventem luchthaven”

  1. Pingback: Reizen met enkel handbagage - a Vegan Voyage

  2. Pingback: Vegan eten op Schiphol - a Vegan Voyage

  3. Pingback: Vegan eten op Faro luchthaven - a Vegan Voyage

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *