Camargue bezoeken tips flamingo's

Camargue bezoeken: mijn 5 tips

Camargue bezoeken: 5 tips uit eigen ervaring

Zoals je reeds kon lezen in mijn blogpost over Camping Le Clos du Rhône ben ik naar de Camargue geweest. Camargue is een natuurgebied in het zuiden van Frankrijk. Het is een uitstekende plek om flamingo’s te zien zonder een verre reis te moeten maken. Daarnaast valt er nog veel meer te beleven. In deze blogpost ontdek je tips om de Camargue te bezoeken.

1. Parc Ornithologique du pont de Gau

De topattractie van de Camargue is het Parc Ornithologique du pont de Gau. Dus een park met vogels. Je vindt er erg veel flamingo’s. Maar ook tal van andere vogels. Tevens andere dieren zoals bevers, otters en paarden. Bovendien is het geen zoo en zijn de dieren vrij om te gaan en staan waar ze willen.

Op de korte route zie je de meeste dieren. Doe de langere route aansluitend als je nog zin hebt om extra te wandelen.

De parking is gratis, maar erg klein. Ga dus ’s ochtends. Of met de fiets. Er is een fietsenstalling aanwezig. Echter lang niet overal fietspaden.

2. Les salins

De Camargue is ook erg bekend om de zoutmeren. Wij zijn die in Aigues-Mortes gaan bezoeken. Je kan dit te voet, met de fiets, per auto of met een treintje doen. Wij kozen voor het treintje, omdat de prijs goed meeviel in vergelijking met de andere mogelijkheden. De rit duurt 1u15 en je stopt 2 keer. De eerste keer kun je een berg zout op wandelen. De tweede keer stop je aan een roze meer en een mini museum. Neem je graag foto’s, raad ik aan te voet te gaan. Wil je met het treintje, reserveer dan op voorhand of ga ’s ochtends. Zeker tijdens het hoogseizoen. 

Aigues-Mortes les salins zoutmeren

3. Aigues-Mortes

Omdat wij de zoutmeren niet gereserveerd hadden, moesten we enkele uren wachten voor we het treintje konden nemen. Dan maar naar het centrum van Aigues-Mortes wandelen. Een geluk bij een ongeluk, want dit is een gezellig oud oud stadje. Je kunt over de stadsomwalling wandelen. Of lekker kuieren doorheen de smalle straatjes met winkeltjes en restaurants.

Camargue bezoeken tips Aiges-Mortes
Camargue bezoeken_ mijn 5 tips Aigues-Mortes

4. Saintes-Maries-de-la-Mer

Saintes-Maries-de-la-Mer is hét stadje van de Camargue. Je vindt er enkele supermarkten en een strand. Maar vooral veel gezellige winkeltjes en restaurants. Let op: de parkeerplaatsen zijn er schaars. We waren steeds te voet, met de fiets of met de shuttlebus van onze camping.

Vanuit Saintes-Maries-de-la-Mer zijn verscheidene fietsroutes doorheen de Camargue. Wij kozen voor een route van 24km die geschikt is voor alle types van fietsen. Het jammere is dan wel dat die route enkel op de geasfalteerde baan blijft. Vaak ook zonder fietspad en dat op plaatsen waar auto’s 70km/u mogen rijden!

Er is een fietsroute van 70km lang die je ook in stukken kan rijden. Dan moet je wel heen & terug en rijdt je dus 2 keer langs hetzelfde landschap. Wij hebben deze route niet getest, omdat ze aanraden een mountainbike te gebruiken. Geen idee of dat ook echt noodzakelijk is.

Langs sommige routes moet je ook de ‘bac de sauvage’ nemen. Een overzetboot over Le Petit Rhône. Deze is gratis en gaat ieder half uur. Desondanks we deze niet moesten gebruiken op onze fietsroute, wou ik toch even een kijkje nemen. Zie foto bovenaan deze blogpost.

Camargue bezoeken tips Saintes-Maries-de-la-Mer
Saintes-Maries-de-la-Mer strand

5. Nîmes

Een uurtje rijden van Saintes-Maries-de-la-Mer ligt Nîmes. Deze stad is ook wel een bezoekje waard. Rome ontmoet Parijs in het klein. Ga zeker langs arenas, la maison carrée en les jardins de la fontaine met bovenaan le tour magne. Dit alles is op wandelafstand van elkaar.

Wij stonden op de park & ride A54 Caissargues en konden dan voor 4,10 euro in totaal met de bus naar het centrum. Erg handig! Aan die p&r is trouwens een grote supermarkt Géant.

Camargue bezoeken tips Nîmes Arenas
Nîmes les jardins de la fontaine

Camargue bezoeken: besluit

Zo, dit waren mijn tips om de Camargue te bezoeken. Zoals je merkt is er voor iedereen wat wils: sporten, steden bezoeken, van de natuur genieten,… En dat in een aangenaam klimaat. Zeker een reisje waard!

5 tips om Camargue te bezoeken

Zoek je gelijkaardige informatie? Dan vind je mijn artikel over 4 plekken in Frankrijk die je MOET bezoeken en 6 tips voor Mont-Saint-Michel vast ook nuttig! 

Lees zeker ook mijn artikel over vegan kamperen in Camargue.

Had je wat aan dit artikel? Aarzel dan niet te delen op social media!

Op Instagram kan je me taggen @a.Vegan.Voyage en hashtaggen #aVeganVoyage.
Op Facebook kan je de tag @aVeganVoyage gebruiken.
En ook op pinterest ben ik aanwezig.

Heb je nog vragen? Laat gerust een reactie achter hieronder. Ik antwoord ze met plezier.

3 gedachten over “Camargue bezoeken: mijn 5 tips”

  1. Pingback: Camping Le Clos du Rhône: mijn ervaring | a Vegan Voyage

  2. Pingback: Vegan kamperen in Camargue | a Vegan Voyage

  3. Pingback: Kastelen van de Loire in 4 dagen - a Vegan Voyage

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *