vegan kamperen in Camargue la baleine

Vegan kamperen in Camargue

Wat at ik zoal als vegan op vakantie?

Zoals je reeds kon lezen, verbleef ik eerder deze maand op Camping Le Clos du Rhône. Ook schreef ik reeds 5 tips om de Camargue te bezoeken. Dan is het nu tijd voor een artikel over vegan kamperen in Camargue.

Thuis kook ik erg vaak en met veel plezier. Op vakantie laat ik me liever bedienen. Als ik ga kamperen, kook ik wel. Maar dan hou ik het graag eenvoudig. Allereerst zijn de voorzieningen natuurlijk beperkter. Anderzijds wil je ten volle kunnen genieten van je vakantiebestemming. 

vegan kamperen in Camargue groentebrochette

Wat is er vegan in de Franse supermarkten in en rond Camargue?

Ofschoon veganisme in Frankrijk minder aanwezig is dan in België of Nederland, vind je toch wat je nodig hebt. Mits enig zoeken. Met deze blogpost help ik je alvast op weg om te kunnen vegan kamperen in Camargue.

In Saintes-Maries-de-la-Mer is er een Intermarché Contact en 2 Spar buurtsupermarkten. De keuze is daar beperkt. Ze hebben er wel hummus. En zoals in de meeste Franse supermarkten hebben ze een selectie van het merk Bjorg en Céréal. Zoals burgers.

In Aigues-Mortes is er een Lidl en een grotere Intermarché dicht bij elkaar. Dé tip is een biowinkel tegenover de Lidl. Daar hebben ze een gigantische keuze aan tofu, vegan worsten en burgers. Zeker naartoe gaan!

Ben je van plan naar Nîmes te gaan, dan heb je daar veel grotere supermarkten. Zoals Géant Casino. Helaas gingen we pas op onze voorlaatste dag naar Nîmes. Best dus in het begin van je vakantie gaan om een voorraad in te kunnen slaan.

vegan kamperen in Camargue Céréal bio

Vegan eten op de camping in Camargue

Wat at ik dan zoal? ’s Ochtends en ’s middags meestal brood van de camping. Als je vroeg genoeg gaat, hebben ze nog meergranen baguette. Zoniet is het gewoon witte baguette. Vaak met confituur of jam en hummus. Uiteraard niet samen 🙂 En nog wat rauwkost zoals sla, tomaten en komkommer.

’s Avonds kookten we op de barbecue. Daar legde ik dan tofu, vegan burgers of vegan worst op. Maar ook groenten zoals paprika, champignons en courgette. Evenals pasta, aardappelen of rijst die we op een gasvuurtje klaarmaakten. Blikken kikkererwten, bonen en linzen zijn ook een snelle en gemakkelijke oplossing. En als tussendoortje fruit. Onderweg kom je trouwens regelmatig fruitstalletjes van lokale boeren tegen.

Laat je rijst en zout thuis. Die kun je lokaal overal kopen.

Vegan op restaurant in Camargue

In Saintes-Maries-de-la-Mer zijn wij gaan eten in restaurant ‘Le Camargue’. Die hadden een vegan groenteschotel. Hun menu is trouwens allergievriendelijk. Handig!

Besluit

Ofschoon er minder vegan keuze is in Frankrijk, zijn er toch mogelijkheden genoeg. Plan in het begin van je vakantie een bezoek aan een grote supermarkt. En doe daar het grootste deel van je boodschappen.

vegan kamperen in Camargue Toque du Chef
vegan kamperen in Camargue Taifun Tofu Fumesse
vegan kamperen in Camargue Taifun Tofu Curry-Mango
Taifun Tofu Fumesse hot dog
Taifun tofu curry mango bbq-2

Zoek je gelijkaardige informatie? Dan vind je deze artikels vast ook  nuttig: 

Had je wat aan dit artikel? Aarzel dan niet te delen op social media!

Op Instagram kan je me taggen @a.Vegan.Voyage en hashtaggen #aVeganVoyage.
Op Facebook kan je de tag @aVeganVoyage gebruiken.
En ook op pinterest ben ik aanwezig.

Heb je nog vragen? Laat gerust een reactie achter hieronder. Ik antwoord ze met plezier.

2 gedachten over “Vegan kamperen in Camargue”

  1. Pingback: Camargue bezoeken: mijn 5 tips | a Vegan Voyage

  2. Pingback: Camping Le Clos du Rhône: mijn ervaring | a Vegan Voyage

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *