sprookjesachtige kastelen Sintra

Tips om Sintra te bezoeken

Zeker een bezoekje waard!

Ga je naar Lissabon of ben je er al? Ga dan absoluut naar Sintra. Zoals ik al vertelde in mijn blogpost over Lissabon, valt hier veel over te vertellen. In dit artikel combineer ik tips om Sintra te bezoeken met mijn enthousiasme over mijn eigen bezoek aan deze sprookjesachtige plek. Het is een populaire plaats, dus lees eerst even voor je vertrekt.

Wat is Sintra en waar ligt het?

Sintra ligt eigenlijk op 40 minuten reizen met de trein van Lissabon. Maar de treinrit is erg aangenaam. Bovendien kost een retourtje slechts 4,50 euro. 

Sintra is een gezellig stadje vol prachtige kastelen. Het is onmogelijk ze allemaal op 1 dag te bezoeken. Daarbij komt dat Sintra erg veel bezoekers aantrekt. Daarom raad ik je aan onderstaand plan te volgen.

Vroege start

Ten eerste: zorg dat je voor 9u15 aankomt in Sintra. Dan kun je de eerste bus nemen. 2 kastelen liggen namelijk erg hoog gelegen en het is een beetje zonde van de tijd en energie om daar te voet naartoe te gaan. Echt geen aanrader. Tip: de bussen stoppen voor het gebouw van het station. Dat was voor mij en enkele andere bezoekers namelijk niet erg duidelijk. Neem de bus 434 en koop bij de chauffeur een retourtje van 6,90 euro. Laat je geen dagticket aansmeren, dat heb je niet nodig.

Palácio e Quinta da Regaleira Sintra waterput

Palácio Nacional da Pena

Ten tweede: blijf zitten bij de eerste halte, Castelo dos Mouros. Maar stap uit bij de tweede halte, Palácio Nacional da Pena. Het Pena kasteel is namelijk het populairste kasteel en daar wil je meteen bij de opening beginnen. Het Pena kasteel is geschilderd in felle kleuren en erg fotogeniek.

Heb je slechts 1 dag voor Sintra? Dan raad ik aan enkel een ticket te kopen voor de buitenkant. Want ik heb het kasteel ook binnen bezocht en dat was echt niet zo bijzonder.

Je kunt van het kasteel ook naar Cruz Alta wandelen. Daar heb je een zicht op Pena Kasteel. De bomen belemmerden het zicht wel toen ik er was. Dus misschien enkel een aanrader als je tijdens de winter gaat en 2 dagen de tijd hebt. Trouwens vanuit Castelo dos Mouros heb je ook zicht op Pena kasteel.

Tips om Sintra te bezoeken Palácio Nacional da Pena

Castelo dos Mouros

Ten derde: neem snacks en drank mee zodat je geen tijd verspilt met daar wat te kopen. Veel keuze is er toch niet. Vervolgens wandel je naar Castelo dos Mouros. Ik ging langs de route van de bus, maar blijkbaar kun je ook een pad door het bos volgen. Al met al is het maar een klein stukje lopen. Het Moors kasteel is een ruïne met prachtig uitzicht over Sintra en omgeving. Evenzeer een echte must. Doch opletten geblazen als je erge hoogtevrees hebt. Net als een slechte balans. De omwalling is smal en de muren zijn laag.

tips om Sintra te bezoeken Moors kasteel

Lunch

Vervolgens wandel je terug naar het Pena kasteel en neem je daar de bus terug naar het centrum. Vermoedelijk kun je ook opstappen aan het Moors kasteel, maar die halte ligt in een onaangename bocht op een heuvel. Ondertussen heb je ongetwijfeld honger van de zware workout. In het dorp zijn vele restaurants. Mijn aanrader is Raíz.

Palácio e Quinta da Regaleira

Tot slot kun je nu nog een pareltje gaan bezoeken: Palácio e Quinta da Regaleira. Het paleis zelf stelt niet veel voor. Daar staat tegenover dat de tuinen onvergetelijk zijn. Je moet het zelf ervaren om het te begrijpen. Het is een gigantisch park met mysterieuze kronkelingen in romantische stijl en vol verrassingen. Het is niet voor niets dat je een plattegrond krijgt bij het binnenkomen. Bezoek zeker de befaamde waterput! Kortom een unieke plek die je echt eens moet zien in je leven.

Blijf hier tot sluitingstijd voor mooiere foto’s. Of beter nog: ga 2 dagen naar Sintra en bezoek dit kasteel meteen bij de opening. Ga dan ook meteen als eerste naar de waterput!  

tips om Sintra te bezoeken Palácio e Quinta da Regaleira
kasteel Sintra Palácio e Quinta da Regaleira

Nog andere tips om Sintra te bezoeken

Andere prachtige kastelen in Sintra die populair zijn:

  • Palácio Nacional de Sintra
  • Palácio e Parque de Monserrate

Deze 2 heb ik persoonlijk nog niet bezocht. Met als doel ze op een tweede dag te bezoeken. Maar Lissabon was ook zo leuk dat ik er niet meer ben geraakt. Later kom ik zeker nog eens terug.

Je kunt je toegangstickets ook online kopen. Ik volgde bovenstaande route en moest nergens lang wachten om een kaartje te kopen. Bovendien hou ik van de vrijheid om op het moment zelf te doen waar ik zin in heb. Maar het is wel een aanrader, zeker tijdens het hoogseizoen.

Verder wil ik nog toevoegen dat ik die dag 30.000 stappen gezet heb. En dat is niet op een vlakke ondergrond zoals in Vlaanderen en Nederland. Draag dus goede wandelschoenen en zorg voor de nodige energie.

Ga trouwens niet met de auto. Sintra is niet gemaakt voor veel auto’s door de smalle kronkelende heuvelachtige straatjes.

Ter conclusie merk je nu vast wel dat ik Sintra een absolute aanrader vind. Alsook hoop ik dat je dankzij mijn tips om Sintra te bezoeken een even geslaagde dag zult hebben als ik. Geniet ervan!

Zoek je gelijkaardige informatie? Dan vind je deze artikels vast ook nuttig:

Had je wat aan dit artikel? Aarzel dan niet te delen op social media!

Op Instagram kan je me taggen @a.Vegan.Voyage en hashtaggen #aVeganVoyage.
Op Facebook kan je de tag @aVeganVoyage gebruiken.
En ook op pinterest ben ik aanwezig.

Heb je nog vragen? Laat gerust een reactie achter hieronder. Ik antwoord ze met plezier.

4 gedachten over “Tips om Sintra te bezoeken”

  1. Pingback: Wat te doen in Lissabon - a Vegan Voyage

  2. Pingback: Reizen in Portugal zonder auto (incl. Algarve tips!) - a Vegan Voyage

  3. Pingback: Hoeveel kost een reis naar Portugal? - a Vegan Voyage

  4. Pingback: Beste zicht op Kasteel Karlstein - a Vegan Voyage

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *