Porto kastanjes

Vegan eten in Porto

Mijn tips voor vegan eten in Porto

Porto, de stad van, tja port (of porto of portwijn). Maar ook Franceshina, brood rijkelijk belegd met meerdere soorten vlees en ook kaas. Of Pataniscas de Bacalhau, kabeljauw dus. Niet te vergeten pasteis de nata: pasteitjes met eigeel en room. Kortom, Porto staat bekend om gerechten met vlees en vis. Zoals in heel Portugal. Kun je dan wel vegan eten in Porto?

Absoluut en ik ging het voor je testen. Ik was er op een zondag en een maandag. Bovendien was maandag een feestdag. Desondanks had ik keuze genoeg. Hieronder vind je mijn aanraders.

Noshi

Noshi is een gezellige kleine koffiebar met verschillende vegan opties. Ik koos voor de brunch. Omdat het 31 oktober was, kreeg ik een Halloween brunch. Die bestond uit chiapudding met havermout, pancakes met jam en walnoten, sla met kerstomaten, nachos met hummus, tortilla met Mexicaanse vulling, sinaasappelsap en een mini chocolademelk. Ik heb wel erg lang moeten wachten op het eten, maar ik was niet gehaast. Mijn ober was ook vrij onwetend. Ik betaalde voor deze brunch 15 euro. Al met al was het een prima plekje. Dichtbij de bekende Livraria Lello trouwens. 

vegan eten in Porto Noshi
vegan eten in Porto Noshi Halloween brunch

Vegana by Tentúgal

Vegana by Tentúgal is een mini winkeltje / mini restaurantje. Bijgevolg is er weinig plaats. Toen ik een binnenstapte, was er misschien 1 koppel voor mij en toch zei de dame achter de toog dat ik misschien een uur ging moeten wachten. Ze stond er blijkbaar alleen voor, koken inclusief. Als gevolg daarvan ben ik vertrokken met enkel een pastéis de nata voor 1,50 euro . Vegan uiteraard. Zoals alles hier op de menu. ‘Vraag er dus niet naar’ staat er nog bij. Deze plek gaf me geen uitnodigende indruk, maar de pastel was wel overheerlijk!

Vegan eten in Porto Vegana by Tentúgal
Vegan eten in Porto Vegana by Tentúgal pastel de nata

Óbio

Op Óbio botste ik toevallig nadat ik vertrokken was uit Vegana by Tentúgal. Dit is een klein gezellig restaurantje in een authentiek gebouw. Qua gezelligheid scoren ze hier voor mijn part. Ook het eten was lekker. Er staan verschillende vegan opties op de kaart. Ik nam hier de soep van de dag. Die was rode bietensoep met appelen had ik begrepen. Het smaakte naar een rode bietenroomsoep. Vervolgens at ik een pastei met vegan worst en appeltjes. Met wat rode kool en komkommer. En een groene thee. Het personeel was echt supervriendelijk. Dat allemaal voor slechts 11,60 euro. In éen woord: een aanrader!

Porto Óbio
Vegan eten in Porto Óbio rode bietensoep
Vegan eten in Porto Óbio pastei met vegan worst

Zenith

Zenith is een keten met filialen in Porto, Lissabon, Madrid en Barcelona. Met hun flagschip restaurant in Porto. Het was mijn eerste bezoek. Ze zijn erg populair en ik moest even aanschuiven. De sfeer is best levendig. Met luide muziek. Zoals het genre Hard Rock Café een beetje. Het eten was echt overheerlijk. Ook hier zijn weer verschillende vegan opties op het menu. En de porties zijn groot.

Ik nam de vegan toast met vegan kaas, avocado, champignons, kerstomaten, sla, chutney van mango en ananas, aardbeien en bieslook. Maar ook de vegan pancakes met pindakaas, jam, geflambeerde banaan, gemengde bessen en aardbeien en granola. Ondanks mijn razende honger kreeg ik niet alles op. Buiten het feit dat de pannenkoeken iets te droog en te hard waren, maakten de toppings het meer dan goed. En ook de toast was to die for. Kostprijs inclusief groene thee: 19 euro. Kortom voor herhaling vatbaar.

Vegan eten in Porto Zenith toast met avocado en champignons
Vegan eten in Porto Zenith pancakes banaan pindakaas jam

Bao's Taiwanese Burger

Bao’s Taiwanese Burger is een fastfood restaurant. Bij Bao’s hebben ze 2 vegan burgers. Ik nam die met jackfruit. Samen met chips met cajunkruiden. Dat voor 8,50 euro. De chips waren erg vettig. Maar de burger was lekker.

Vegan eten in Porto Bao's Jackfruit burger cajun chips

Ben je in Porto in oktober, november of december? Dan kun je kraampjes met gepofte kastanjes vinden. 12 kastanjes voor 2,50 euro.

Andere aanraders voor vegan eten in Porto

Plaatsen waar ik niet geraakt ben (voornamelijk omdat ze dicht waren door die zondag en feestdag), maar die me ook de moeite waard lijken:

  • Arvore do Mundo: lokaal restaurant met dagmenu
  • DaTerra: buffetrestaurant
  • Casa da Horta: goedkoop & lokale producten
  • Boa bao: Aziatisch
  • Apuro Vegan Bar: leuke sfeer

Heb jij nog andere aanraders? Of wat zijn jouw aanbevelingen?

Zoek je gelijkaardige informatie? Dan vind je deze artikels vast ook nuttig:

Had je wat aan dit artikel? Aarzel dan niet te delen op social media!

Op Instagram kan je me taggen @a.Vegan.Voyage en hashtaggen #aVeganVoyage.
Op Facebook kan je de tag @aVeganVoyage gebruiken.
En ook op pinterest ben ik aanwezig.

Heb je nog vragen? Laat gerust een reactie achter hieronder. Ik antwoord ze met plezier.

4 gedachten over “Vegan eten in Porto”

  1. Pingback: Tips om Porto te bezoeken - a Vegan Voyage

  2. Pingback: Vegan eten in Lagos, Portugal (Algarve) - a Vegan Voyage

  3. Pingback: Vegan eten in Portimão (Algarve) - a Vegan Voyage

  4. Pingback: Vegan chiapudding met granaatappelpitjes - a Vegan Voyage

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *