Parijs Eiffeltoren avond

Vegan eten in Parijs

Kun je vegan eten in Parijs?

Vorige week ging ik op citytrip naar Parijs. Vroeger ben ik wel vaker naar deze stad gegaan. Als toerist. Evenals toen ik er woonde. Daarover kun je lezen in mijn blogpost ‘Werken in Disneyland Parijs‘. Maar nu vroeg ik me af hoe dat zat met vegan eten in Parijs.

Want Frankrijk is het land van chocoladebroodjes, croissants, macarons, meringue, kaas, slakken, foie gras, crème brûlée en ga zo maar voort. Allesbehalve diervriendelijk. Kun je dan wel als vegan eten in Parijs

In één woord: zeker! Echter niet op elke hoek van de straat. Dus bewaar deze blogpost bij je favorieten. Dan zal je citytrip op culinair vlak alvast geslaagd zijn.

Want ik testte 12 eetgelegenheden. En daar vertel ik hier alles over. Bovendien voeg ik nog een lijst van vegan restaurants toe, die ik niet heb kunnen testen. Anders gezegd: je zult niet verhongeren met deze blogpost over vegan eten in Parijs bij de hand.

Sacré-Coeur Parijs nacht

1. Land & Monkeys

Land & Monkeys is een 100% vegan bakkerij waar je ook gezellig kunt eten. Tevens hebben ze meerdere locaties. Ook hebben ze erg veel keuze.

Ik at er een broccoli/ui quiche, ice tea en stuk flantaart voor 11 euro. En een pain au chocolat + cheetah cookie om mee te nemen voor 5,40 euro. Resumerend: als er een Land & Monkeys dicht bij mij thuis zou zijn, zou ik er regelmatig wat gaan kopen!

Later ben ik nog terug gegaan en heb ik nog wat anders uitgeprobeerd. Namelijk een appelflap, citroentaartje met meringue, millefeuille (Tom Poes) en een perentaartje. De appelflap was heerlijk. Het citroentaartje en het perentaartje proefden ook goed. De millefeuille vond ik wat tegenvallen. Die leek nog wat bevroren. Kostprijs was hiervoor 16,20 euro. 

vegan eten in Parijs Land & Monkeys
vegan eten in Parijs Land & Monkeys lunch
vegan eten in Parijs Land & Monkeys appelflap

2. Le Potager de Charlotte

Le Potager de Charlotte is een upscale restaurant met 2 locaties. 100% vegan. Ik ging naar die in het 9e arrondissement, niet ver van Sacré-Coeur.

Ik koos er een fruitsmoothie van banaan en blauwe bessen. Vervolgens pancakes van rijst & kikkererwten met een crème van cashewnoten. Tot slot puree van zoete aardappelen en gegrilde broccoli in een crème van tamari. De smoothie was niets bijzonders. Maar het voorgerecht en hoofdgerecht waren overheerlijk. En ik ging weg met een volle maag. Dat mag ook van voor de prijs van 37,40 euro.

De bediening was ook zeer professioneel. Ik raad aan te reserveren en voldoende tijd te voorzien voor je diner.

3. BrEAThe

BrEAThe heeft 2 restaurants: Pigalle met een Frans menu en Montorgueil met een Japans menu. Beide zijn volledig vegan. Ik testte die van Montorgueil, dicht bij Châtelet-les-Halles gelegen. En tegenover Cloud Cakes. Die van Pigalle ligt meer richting Sacré-Coeur.

Tip: neem een lunch menu tijdens de week. Ik betaalde slechts 15,50 euro voor een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Kleine porties, maar wel heel lekker. Ten eerste kreeg ik als voorgerecht chinese koolrolletjes met rijst en champignons. Ten tweede was het hoofdgerecht een bouillon met noedels, shiitake, gebakken tofu en lente-uitjes. Tot slot kreeg ik als nagerecht zwarte zoete balletjes met kokosrasp, kiwi, limoencrème en zwart sesamzaad.

Vegan eten in Parijs BrEAThe voorgerecht

4. Cloud Cakes

Cloud cakes is een 100% vegan coffee shop. Ik kwam er een half uur voor sluitingstijd toe, dus geen gebrek aan plaats. Want het is er wel klein. Maar de keuken was wel al dicht. Dus ik kon nog kiezen uit een aantal opties in de toonbank.

Ik bestelde een broodje met hummus en groenten, een carrot cake, een macaron met pistache en een macaron met framboos. Alles was heerlijk! Bovendien was ik erg blij vegan macarons te kunnen proeven. Ik betaalde hiervoor 13,40 euro. Deze plek is een echte aanrader!

Cloud Cakes heeft 2 locaties, waarvan eentje dichtbij Châtelet-les-Halles. Tegenover BrEAThe gelegen.

Cloud Cakes Parijs vegan macarons

5. Jay & Joy

Jay & Joy is een vegan kaaswinkel. Ik wou er een klein stukje van 2 soorten proberen. Namelijk Josephine: alternatief voor Camembert/Brie. En Jeanne: alternatief voor blauwe kaas. De Josephine was OK. Maar niets bijzonders. Van de Jeanne hadden ze geen kaas op voorraad om een stukje af te snijden. Dus kocht ik een blok. Maar de hoeveelheid viel mee: 90 gram. En gelukkig dat ik hier meer van had. Want deze vond ik echt sterk lijken op echte blauwe kaas. Heerlijk! Zeker proberen als je van blauwe kaas houdt en in Parijs bent. Ik betaalde hier 6,85 euro.

Tip: ga nog een baguette halen en wandel naar Jardin de Reuilly. Eet daar op een bankje. Wandel vervolgens langs de coulée verte / viaduc des arts tot la Bastille. Vroeger een spoorlijn, nu een groene promenade. De New York High Line is hierop zelfs gebaseerd. En niet andersom.

vegan kaas Parijs Jay & Joy

6. Hank

Hank burger is een 100% vegan fastfood keten. Ik ging er voor l’allumé met potatoes. Kostprijs: 12,50 euro. L’allumé is een burger met tomaten, augurk, rode ui, sla, paprika, vegan kaas en barbecuesaus. Je kunt jezelf bedienen met mosterd, ketchup en veganaise. Super lekker & vult goed. Voor herhaling vatbaar!

vegan eten in Parijs Hank
vegan eten in Parijs Hank burger

7. Aujourd'hui Demain

Aujourd’hui Demain is een vegan concept store en restaurant. In het winkeltje vind je kledij, schoenen, handtassen, maar het is tevens een supermarktje. In het restaurantje kun je brunchen en dineren.

Ik at er de weekend brunch voor 27 euro. Dat bestond uit een christmas burger, geroosterde krielaardappelen, croissant, ice tea, granola bowl en thee. De smaken waren vrij apart. Zeker die burger was erg speciaal: met no cream cheese kastanje, no foigra en gekonfijte vijg. De portie was erg groot. Enkel omdat ik nog haast niets had gegeten die dag, kreeg ik alles op. 

Vegan eten in Parijs Aujourd'hui Demain Christmas burger

8. Abattoir Végétal

Abattoir végétal heeft 2 restaurants. Ik ging lunchen bij die van Rive droite (rechteroever). Op wandelafstand van de Sacré Coeur / Montmartre. Zoals blijkt uit de naam (abattoir = slachthuis) was dit vroeger een (vlees)deli. Gelukkig veranderen de tijden en is dit nu een 100% vegan restaurant met veel glutenvrije opties. Open voor lunch en diner. Abattoir végétal is een klein restaurantje met tafeltjes zeer dicht bij elkaar.

Ik at er de winter funky burger: portobello paddenstoel, sla, rode ui, augurk, rucolapesto en cheddar met zoete aardappelfrietjes en ketchup. De smaak was wel goed. Het eetgerei kon misschien wat beter. Samen met een thee betaalde ik hier 22 euro. Toch vrij kostelijk voor wat ik kreeg. Het was erg druk toen ik er was. Er was 1 persoon in de keuken en 1 om te bedienen. Desondanks moest ik niet lang wachten.

Vegan eten in Parijs Abattoir Végétal Winter funky burger

9. Wild & the Moon

Wild & the Moon is een 100% vegan restaurant waar je ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds terecht kunt. Ook hebben ze meerdere locaties.

Ik at er een curry en açai smoothie voor 18,90 euro. Persoonlijk vond ik het interieur vrij bizar. De curry met rijst was een erg kleine portie. Bovendien geserveerd in een kommetje dat wel voor een hond of kat kon zijn. De açai smoothie was wel erg lekker.

Vegan eten in Parijs Wild & the Moon
Vegan eten in Parijs Wild & the Moon curry & açai smoothie

10. Love Juice Bar

Hier kun je terecht voor allerhande sapjes en bowls voor ontbijt en lunch. En ze voorzien ook enkele broodjes. Ligt dichtbij de Eiffeltoren.

Ik koos een açai bowl bestaande uit banaan & açai pulp. Met schijfjes banaan, kokosschilfers, cacaonibs en blauwe bessen. Alsook een sweet greens sap: ananas, groen van het seizoen en komkommer. De açai bowl mocht iets zoeter en het sapje iets frisser. Maar het smaakte zeker! En de vrouw die me bediende was heel vriendelijk. Prijs/kwaliteit wat aan de hogere kant: mijn rekening kwam op 17,90 euro. 

Vegan eten in Parijs Love Juice Bar
Vegan eten in Parijs Love Juice Bar açai bowl & sweet greens

11. Kitchen

Kitchen is een erg klein restaurantje voor ontbijt en lunch met vegan en glutenvrije opties.

Ik ging er voor de vegan pancakes. Die kwamen met ahornsiroop, banaan en rode vruchtensaus. Erg lekker en er werd goede muziek gespeeld: rock/pop van de jaren 60/70/80. De rekening was hier 10 euro.

vegan eten in Parijs Kitchen
vegan eten in Parijs Kitchen pancakes

12. VG Pâtisserie

VG Pâtisserie is een kleine vegan bakkerij met minder keuze dan bij Land & Monkeys. Maar wel lekker. Alsook op wandelafstand van Nation gelegen.

Ik koos hier een chocoladebroodje, chocoladetwist, stukje flantaart en een versgeperste sinaasappelsap. Daar legde ik 10,15 euro voor neer. 

vegan eten in Parijs VG Pâtisserie
vegan eten in Parijs VG Pâtisserie ontbijt

Nog meer tips voor vegan eten in Parijs

Vermits ik tussen kerst en oud & nieuw in Parijs was, waren er heel wat restaurants gesloten. Aan de ene kant jammer dat ik die niet kon testen. Aan de andere kant zijn er te veel vegan opties in Parijs om uit te proberen op 5 dagen tijd.

De locaties waar ik ook nog graag had gegeten:

 • Jah Jah the tricycle

 • Le Potager du Marais (daar ben ik jaren geleden wel eens gaan eten en was toen erg goed!)

 • La Maison du Mochi

 • Eve la sandwicherie vegetable

 • Plan D Dwich & glace

 • Boneshaker Donuts

 • Café Ginger

Volgens mij is het wel duidelijk dat je zeker kunt vegan eten in Parijs. Heb je zelf nog leuke vegan adresjes in Parijs? Dan voeg ik ze graag toe aan dit artikel. 

Zoek je gelijkaardige informatie? Dan vind je deze artikels vast ook nuttig:

Had je wat aan dit artikel? Aarzel dan niet te delen op social media!

Op Instagram kan je me taggen @a.Vegan.Voyage en hashtaggen #aVeganVoyage.
Op Facebook kan je de tag @aVeganVoyage gebruiken.
En ook op pinterest ben ik aanwezig.

Heb je nog vragen? Laat gerust een reactie achter hieronder. Ik antwoord ze met plezier.

5 gedachten over “Vegan eten in Parijs”

 1. Pingback: Vegan kamperen in Camargue - a Vegan Voyage

 2. Pingback: Hoeveel kost een citytrip naar Parijs? - a Vegan Voyage

 3. Pingback: Açai smoothie met açai poeder - a Vegan Voyage

 4. Pingback: Açai smoothie met açai puree - a Vegan Voyage

 5. Pingback: Vegan restaurants in Loire - a Vegan Voyage

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *