Château Chenonceau Loire

Vegan restaurants in Loire

Kastelen in het Loiredal

Eind april zijn wij kastelen gaan bezoeken in de Loirestreek. Wist je dat de Loirevallei op de UNESCO lijst van werelderfgoed staat? En terecht! Dus de regio is een echte aanrader. Maar zijn er ook vegan restaurants in Loire? Jazeker en ik testte er enkele uit.

Vegan eten in Loire: mijn ervaring

Uiteraard heb je minder keuze van vegan restaurants of vegan opties in restaurants dan in een stad als Parijs. Maar mits wat opzoekwerk kun je alsnog lekker en diervriendelijk eten.

Wij reisden per auto en langs de autostrade kocht ik stokbrood en een pretzel bij de keten Paul. Die heeft zijn vegan opties tegenwoordig duidelijk aangeduid.

Het ontbijt en de lunch kochten wij in de supermarkt en aten wij als picknick. We zijn naar Auchan en naar E. Leclerc gegaan. Want van beide ketens was er een hypermarkt in de buurt. Ik kocht onderstaande:

  • stokbrood (die met quinoa uit Auchan is een aanrader!)
  • pure chocolade 
  • hummus
  • frambozen
  • doosjes voorgesneden fruit en groenten
  • zakje geschrapte worteltjes
  • sla

’s Avonds gingen we op restaurant. Telkens op een plek waar ze een vegan optie hadden.

Vegan restaurants in Loire

Wij zijn gaan eten in Blois, Amboise en Orléans. De meeste kastelen liggen dan ook tussen Orléans en Tours. In of aan de kastelen zelf kun je ook vaak eetgelegenheden aantreffen. Maar die bieden zelden vegan opties. Uiteraard zijn ze ook prijzig.

Vegan restaurants in Loire Studio 16 Orléans mocktail

Blois: Food & Brew

Vlakbij het kasteel van Blois kun je bar/restaurant Food & Brew vinden. Dankzij het ruime aanbod aan bier populair bij de lokale bevolking. Maar ook het eten is hier erg lekker. Bovendien aan een goede prijs/kwaliteit. Het menu wordt bijna dagelijks aangepast en ze gebruiken steeds lokale producten. 

Ten eerste at ik hier als voorgerecht hummus met gekonfijte citroen. Ten tweede als hoofdgerecht risotto met witte asperges. Tot slot had ik graag nog de carpaccio van mango en ananas willen proeven. Maar daar had ik echt geen plaats meer voor. Wij betaalden hier slechts 40,50 euro voor 2 personen, drankje inclusief. Een aanrader!

Vegan restaurants in Loire Food & Brew hummus
Vegan restaurants in Loire Food & Brew risotto

Amboise: Crêperie Les 4 Saisons

In Amboise heb je de kans om een vegan ‘galette’ te eten. Namelijk een typische hartige pannenkoek. De ‘végétalienne’ wordt gemaakt met tomatencoulis, paprika, champignons, tomaten en pestosaus. Deze kostte 8,90 euro en was heel lekker.

Jammer dat ze niet meer vegan keuzes hadden, want hiermee had ik niet voldoende gegeten. Maar blijkbaar kun je wel vragen een andere pannenkoek vegan te maken.

Orléans: Studio 16

In hartje Orléans kun je dit bruisend en populair restaurant vinden. Hier koos ik de tartaar van avocado en mango als voorgerecht. Net als de rijstnoedels met loempia’s als hoofdgerecht.

Hoewel ik ook de vegan moelleux erg graag wou proeven, had ik echt geen plaats meer in mijn maag. Met andere woorden, het eten was hier erg lekker en de porties groot. Bijgevolg was het prijskaartje ook wat steviger: 70,50 euro voor 2 personen met elk 2 drankjes.

Vegan restaurants in Loire Studio 16 avocado tartaar
Vegan restaurants in Loire Studio 16 Orléans

Zoek je gelijkaardige informatie? Dan vind je deze artikels vast ook nuttig:

Had je wat aan dit artikel over vegan restaurants in Loire? Aarzel dan niet te delen op social media!

Op Instagram kan je me taggen @a.Vegan.Voyage en hashtaggen #aVeganVoyage.
Op Facebook kan je de tag @aVeganVoyage gebruiken.
En ook op pinterest ben ik aanwezig.

Heb je nog vragen? Laat gerust een reactie achter hieronder. Ik antwoord ze met plezier.

1 gedachte over “Vegan restaurants in Loire”

  1. Pingback: Kastelen van de Loire in 4 dagen - a Vegan Voyage

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *