Hoeveel kost een citytrip naar Parijs

Hoeveel kost een citytrip naar Parijs?

Heb je mijn blogpost over vegan eten in Parijs al gelezen? Dan vraag je je nu misschien af ‘hoeveel kost een citytrip naar Parijs’? Net zoals ik vertelde hoeveel een reis naar Portugal kost, heb ik deze keer weer mijn uitgaven bijgehouden.

Parijs is in tegenstelling tot Portugal -of Lissabon- een stuk duurder. Maar het ligt wel dichterbij. Benieuwd wat Parijs kost? Lees dan hieronder verder.

Hoeveel kost een citytrip naar Parijs Louvre

Waarom Parijs?

Parijs is een unieke stad waar je minstens één keer in je leven naartoe zou moeten gaan. De Eiffeltoren staat toch op ieders bucket list? Ookal ben ik geen fan van de Parijzenaars, de stad Parijs heeft toch wel iets.

Omdat ik vrij had tussen kerst en oud & nieuw, wou ik er enkele dagen tussenuit. Vliegtickets waren allemaal al veel te duur. Dus koos ik voor een bestemming dichterbij

Ik ben al vaak naar Parijs gegaan. Als toerist meermaals. Maar ook toen ik in Disneyland Parijs werkte. Ondertussen was het weer jaren geleden. Zodoende wou ik nog eens gaan. Doch deze keer met de nadruk op vegan restaurants uittesten.

Parijs heeft ook iets extra gezelligs in de winter. Al helemaal tijdens de kerstperiode.

Galeries Lafayette Eiffeltoren

Vervoer naar Parijs

De eenvoudigste en meest comfortabele manier om naar Parijs te gaan, vind ik de hogesnelheidstrein. Zo heb je de Thalys vanuit meerdere steden in België en Nederland. Maar ook de TGV vanuit Brussel.

Treintickets voor Thalys en TGV zijn 3 maanden op voorhand boekbaar. Soms vroeger. Wacht niet te lang met reserveren. Want hoe langer op voorhand je de tickets aankoopt, hoe goedkoper.

Ik reisde deze keer met IZY, een dochtermaatschappij van Thalys. IZY is een low cost trein. Ten eerste is er geen barvoertuig aanwezig. Of je reist met een Thalys toestel, maar dan is het barvoertuig niet open. Ten tweede gaat IZY over een ander spoor en doet er langer over. Verder mag je minder bagage meenemen. Al had ik niet de indruk dat dit gecontroleerd werd. Tot slot zijn de tickets niet wijzigbaar of annuleerbaar. Tickets starten aan 10 euro enkel. Ik betaalde 68 euro heen & terug. De treinreis naar Brussel-Zuid kostte me 6,20 euro heen & terug.

Vervoer ter plaatse

De metro in Parijs is een absolute aanrader. Het is eenvoudig om je weg te vinden, overal goed aangeduid. En de metro rijdt zeer frequent. Telkens ik de metro nam, was de volgende er alweer na 3 minuten.

Er zijn verschillende soorten tickets. Ik kocht een stapeltje van 10 losse kaartjes voor 16,90 euro. 1 los kaartje kost 1,90 euro. De RATP wil wel af van de losse kaartjes. Binnenkort moet je een Navigo Easy pas aankopen aan 2 euro. Vervolgens laad je daar je tickets op. 

Ik koos voor 10 kaartjes, omdat ik ook veel te voet wou gaan. Om onderweg wat te zien. Maar ook om meer te sporten na al dat eten. Verder kun je ook dagtickets (één of meerdere dagen) kopen en onbeperkt reizen. 

Verblijf

Hotels in Parijs kunnen een stevig prijskaartje hebben. Omdat ik alleen reisde, ben ik naar een hostel gegaan. Namelijk Les Piaules – Nation.

Het was er erg proper en alles was tip top in orde. Ook vlakbij de metro gelegen. Maar buiten het restaurant zijn er geen gemeenschappelijke ruimtes. Wat ik wel wat miste. Bijgevolg was er ook echt niets van interactie tussen de reizigers. Al is dat minder belangrijk tijdens een citytrip.

Ik betaalde 192,30 euro voor 5 nachten zonder ontbijt. En 1 keer gebruik van de lockers. Ja, als je toekomt voor 15 uur, dien je te betalen om je bagage achter te laten. Wat ik klantonvriendelijk vind, want zoiets heb ik nog niet vaak meegemaakt. Daar staat tegenover dat ze er slechts enkele euro’s voor vragen.

Les Piaules Nation

Inkomgelden

Omdat ik me deze keer wou focussen op vegan restaurants en al wandelend van de sfeer genieten, ben ik niets gaan bezoeken. Maar ik ben er dan ook al zo vaak geweest.

Ik geef hier wel even de huidige prijzen mee van de bezienswaardigheden die ik in het verleden bezocht heb.

 1. Eiffeltoren: met de lift tot op 116m kost 16,70 euro en tot op de top 26,10 euro. Een absolute aanrader natuurlijk. Daarnaast wil je zeker nog foto’s van de Eiffeltoren zelf. Mooie plaatsen daarvoor zijn Trocadero, Champ de Mars, Avenue de Camoens en vanop bruggen zoals Pont de l’Alma. Mijn favoriete plek? Pont de Bir-Hakeim.
 2. Het Louvre: ’s werelds grootste en bekendste museum. 17 euro. Persoonlijk vond ik dit museum eigenlijk een beetje tegenvallen. Omdat ik er destijds geen bekende werken heb gevonden van Vlaamse en Nederlandse schilders. Waar ik toen net les over had gehad. En veel te vermoeiend door z’n grootte. Maar de Mona Lisa en Venus de Milo moet je natuurlijk gezien hebben.
 3. Champs-Elysées: deze beroemde winkelstraat mag natuurlijk niet ontbreken. 
 4. Arc de Triomphe: ga even naar dit bekende monument voor of na je wandeling over de Champs-Elysées. Hier heb je voor 13 euro een heel mooi uitzicht!
 5. Notre-Dame de Paris: momenteel nog niet toegankelijk door de brand van enkele jaren geleden.  Rondom geven ze wel veel informatie over de werkzaamheden door foto’s, tekst en stripverhalen. Eens deze kathedraal terug open is, ga dan zeker naar binnen. En ook boven in de torens en bij de waterspuwers.
 6. Sacré-Coeur & Montmartre: nog zo’n absolute must. Je hebt een mooi uitzicht over Parijs van aan de basiliek. En ga even langs de artiesten op Montmartre. Pas in deze omgeving wel op voor bedriegers die op allerhande manieren geld aftroggelen van toeristen.
 7. Centre Pompidou: Ik ben zelf geen kunstliefhebster, zeker niet van moderne kunst. Maar ook van buitenaf is dit speciale gebouw een bezoekje waard. Wil je hier wel binnen, kan dat aan 14 euro. 
 8. Galeries Lafayette & Printemps Haussman: voor een spectaculaire shopping ervaring. Inclusief prachtige koepel van staal en glas. Tip: op de bovenste verdieping van Galeries Lafayette heb je een mooi uitzicht over Parijs.
 9. Châtelet-les-Halles: een groot shopping center, recent vernieuwd.
 10. Versailles: voor een majestueuze dagtrip. Je betaalt 20 euro om het kasteel te bezoeken. Vergeet zeker de tuinen niet. 

Eten & drinken

Zoals ik reeds vermeldde, kwam ik in Parijs voornamelijk vegan restaurants uittesten. Ik heb daarom gegeten waar ik zin in had en wanneer ik daar zin in had. In mijn verblijf was trouwens geen ontbijt inbegrepen.

In totaal heb ik 239,40 euro gespendeerd in die 5 dagen tijd.

Hoeveel kost een citytrip naar Parijs Eiffeltoren

Totaal

De totale kost van deze citytrip kwam op 522,80 euro.

Hopelijk vond je deze blogpost ‘Hoeveel kost een citytrip naar Parijs’ interessant en heb je nu een beter idee wat het er allemaal kost.

Wat kost een citytrip naar Parijs Sacré-Coeur Montmartre

Zoek je gelijkaardige informatie? Dan vind je deze artikels vast ook nuttig:

Had je wat aan dit artikel? Aarzel dan niet te delen op social media!

Op Instagram kan je me taggen @a.Vegan.Voyage en hashtaggen #aVeganVoyage.
Op Facebook kan je de tag @aVeganVoyage gebruiken.
En ook op pinterest ben ik aanwezig.

Heb je nog vragen? Laat gerust een reactie achter hieronder. Ik antwoord ze met plezier.

3 gedachten over “Hoeveel kost een citytrip naar Parijs?”

 1. Pingback: Hoeveel kost een reis naar Portugal? - a Vegan Voyage

 2. Pingback: Is Wenen een dure stad? - a Vegan Voyage

 3. Pingback: Op vakantie met de trein - Milieu, Bestemmingen & Tips - a Vegan Voyage

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *