Is Wenen een dure stad citytrip tips

Is Wenen een dure stad?

Hoeveel dagen heb je nodig voor Wenen? En welke zijn de beste bezienswaardigheden? Of heb je een beperkt budget? Dan vraag je je zeker af: ‘Is Wenen een dure stad?‘.

Ik ben half december Wenen gaan verkennen en zal je in deze blogpost mijn ervaringen meedelen.

Is Wenen een dure stad eten

Hoeveel dagen voor een citytrip Wenen?

Persoonlijk had ik 5,5 dagen de tijd om deze stad te bezoeken. Bijgevolg was dat ruim voldoende de tijd. Als je je goed organiseert, kun je op 2 of 3 dagen de hoogtepunten bezoeken.

Citytrip Wenen hoeveel dagen

Hoeveel kost een stedentrip naar Wenen?

Wenen heeft het imago een dure stad te zijn. Goedkoop is het er zeker niet. Maar volgens mij is het vergelijkbaar met België en Nederland. Hieronder vertel ik jullie wat ik uitgegeven heb in deze stad.

Vervoer naar Wenen

Langs de ene kant had ik graag de nachttrein genomen naar Wenen. Voornamelijk omdat dat milieuvriendelijker is dan het vliegtuig. Langs de andere kant waren de zitplaatsen in de nachttrein op moment van boeken (3 maanden van tevoren) dubbel zo duur als het vliegticket. En dan heb ik het nog niet gehad over slaapplaatsen.

Met andere woorden: ik koos ervoor om met het vliegtuig naar Wenen te reizen. Hier betaalde ik 113,51 euro voor. Een ticket waar enkel handbagage inbegrepen zit. 

Bekijk zeker ook eens mijn blogpost ‘Alles wat je moet weten over vliegtickets‘.

Verblijf in Wenen

Omdat ik alleen reisde en meer in de stad ging zijn dan op mijn verblijfplaats, koos ik voor een hostel. En wel het St. Christopher’s Inn Vienna Hostel. Ik betaalde slechts 143,27 euro voor een gedeelde kamer, ontbijt inbegrepen. En dus voor 6 nachten?. Alles bij elkaar was dit een prima verblijf prijs/kwaliteit. Alsook vlakbij de metro gelegen en op wandelafstand van het hoofdstation (trein).

Is Wenen een dure stad hostel

Het openbaar vervoer

Aangezien mijn verblijfplaats buiten het centrum lag, heb ik vaak de metro genomen. Van en naar de luchthaven deed ik per trein. Alsook een bezoekje aan een outlet. Het totaal hiervoor kwam op 48,90 euro.

Is Wenen een dure stad bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

In Wenen ben ik Hofburg gaan bezoeken, waar keizer Frans Jozef en keizerin Elisabeth – ook gekend als Sissi – leefden. Alsook hun zomerverblijfplaats Schönbrunn

Daarnaast ben ik nog het gigantische Natuurhistorisch museum gaan bezoeken. Tot slot ben ik ook naar de Disney musical Der Glöckner von Notre Dame gaan kijken. Aangezien mijn Duits niet zo fantastisch is, en ik dus niet optimaal van het hele gebeuren zou kunnen genieten, kocht ik het goedkoopst mogelijke ticket. Deze bedroeg slechts 10 euro.

In totaal kostten me de bezienswaardigheden en het entertainment 62 euro. 

Is Wenen een dure stad Sisi

Eten & drinken

Zoals steeds test ik graag vegan opties uit en bespaar ik dus zelden op eten & drinken. Een blogpost hierover volgt. Mijn totaal kwam op 192,52 euro. Wat iets minder is dan in Praag, Parijs of Lissabon. Maar daar had ik geen ontbijt inbegrepen. Dus dat scheelt. 

Wenen low budget tips

Is Wenen een dure stad? Mijn totaal voor 5,5 à 6 dagen kwam op 560,20 euro. Oftewel 93,37 euro per dag. Al bij al valt die prijs nog goed mee. Maar dat is zeker dankzij de goedkope verblijfplaats.

Verder heb ik nog 181,82 euro uitgegeven aan persoonlijke spullen. Vooral kledij. Want ik ben namelijk naar de Designer Outlet Parndorf gegaan. Vergelijkbaar met Designer Outlet Roermond. 

Dus heb jij interesse om naar Wenen te gaan? Zeker doen! Uiteindelijk maak je een vakantie zo duur of zo goedkoop als je zelf wilt.

Hou je van kerstmarkten, dan is half december zeker een aanrader. Want er zijn enorm veel kerstmarkten in Wenen!

Is Wenen een dure stad Mozart

Zoek je gelijkaardige informatie? Dan vind je deze artikels vast ook nuttig:

Had je wat aan dit artikel? Aarzel dan niet te delen op social media!

Op Instagram kan je me taggen @a.Vegan.Voyage en hashtaggen #aVeganVoyage.
Op Facebook kan je de tag @aVeganVoyage gebruiken.
En ook op pinterest ben ik aanwezig.

Heb je nog vragen? Laat gerust een reactie achter hieronder. Ik antwoord ze met plezier.

4 gedachten over “Is Wenen een dure stad?”

  1. Pingback: Hoeveel kost een citytrip naar Parijs? - a Vegan Voyage

  2. Pingback: Hoeveel kost een reis naar Portugal? - a Vegan Voyage

  3. Pingback: Vegan restaurants in Wenen - a Vegan Voyage

  4. Pingback: Op vakantie met de trein - Milieu, Bestemmingen & Tips - a Vegan Voyage

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *